1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Rohetiigri Akadeemia teises lennus õpivad Ekspress Meedia, Maru Ehitus ja teised
Rohetiigri Akadeemia teises lennus õpivad Ekspress Meedia, Maru Ehitus ja teised

Rohetiigri Akadeemia teises lennus õpivad Ekspress Meedia, Maru Ehitus ja teised

Rohetiigri Akadeemiaga liitusid Reformierakond, Ekspress Meedia, Tori vald, EAS, SK ID Solutions, Timbeco, Maru Ehitus, Barrus, Hausers, Thermory ja Pipedrive.

Teise lennu esimeses loengus rääkisid Taltechi rohepöörde prorektor Helen Sooväli-Sepping ja Nurkse Instituudi professor Erkki Karo globaalsetest trendidest ja määramatustest rohepöördekontekstis. Muu hulgas käsitleti seda, kuidas jõuda uute tehnoloogiate vastutustundliku rakendamise ning käitumis- ja tarbimismustrite muutuste toel kestlikuma elukorralduseni.

Akadeemia programmi koostamisel osalesid kõik Tallinnas asuvad ülikoolid: Taltech, Tallinna Ülikool, Eesti Kunstiakadeemia ja Estonian Business School. Programm jaguneb teoreetilisteks loenguteks ja praktilisteks töödeks, kus osalejatel tuleb konkreetseid ülesandeid oma ettevõtetes lahendada.

“Ettevõtted ja organisatsioonid saavad üldteadmisi keskkonnaolukorrast maailmas ja Eestis, teadmisi ja tööriistu oma rohepöörde ambitsiooni seadmiseks ja keskkonnamõju juhtimiseks. Akadeemia lõpus peaks kõikidel olema selge arusaam sellest, mis on just nende ettevõtte kõige suurem keskkonnamõju ja kuidas seda vähendada,” ütles akadeemia juht Markus Vihma.

Lisaks ülikoolide lektoritele peavad loenguid Rohetiigri koostööpartnerid Sustinere ja Miltton. Ettevõtteid aitavad mentoritena keskkonnaekspedid Maris Ojamuru, Merili Vares, Kadi Kenk, Markus Vihma, Harri Moora, Ivar Heinola, Teele Pehk, Marko Siller ja Tuuli Pärenson.

Pipedrive’i globaalse personalijuhi Leelia Rohumaa sõnul on jätkusuutlikkuse olulisus ettevõttes ajaga kasvanud. “Rohelisel mõtteviisil on Pipedrive’i töökeskkonnas tähtis roll. Paljud keskkonnasõbralikud algatused on meie kontorites alguse saanud töötajate ettepanekutest või sisetunnet kuulates. Rohetiigri Akadeemia torkas meile silma võimekusega tuua kokku erinevad organisatsioonid ja valdkonna parimad nõustajad. Oleme võtnud eesmärgiks juhtida keskkonnateemasid ettevõttes süsteemsemalt ja seeläbi suurendada positiivset mõju keskkonnale. Sama oluline on ka võimalus vahetada teiste organisatsioonidega parimaid praktikaid ja kogemuslugusid,” selgitas Rohumaa.

Juunis lõpetas akadeemia esimene lend.

Head Uudised GoodNews