1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I LHV võimaldab ettevõtetest laenuklientidele vajadusel maksepuhkust
SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I LHV võimaldab ettevõtetest laenuklientidele vajadusel maksepuhkust

SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I LHV võimaldab ettevõtetest laenuklientidele vajadusel maksepuhkust

Seoses koroonaviiruse võimaliku mõjuga majandusele on LHV Pank otsustanud võimaldada koroonaviirusest mõjutatud ettevõtetest laenuklientidele soovi korral kuni kuue kuu pikkust maksepuhkust.

LHV Panga juhatuse liikme ja ettevõtete panganduse juhi Indrek Nuume sõnul on maksepuhkuse eesmärk anda viirusest mõjutatud ettevõtetele aega muutustega kohanemiseks. „Viirusest mõjutatud Eesti ettevõtted peavad praegu keskenduma oma klientide ja müügituludega seotud muutuste juhtimisele. Tegemist on ennetava meetmega. LHV krediidiportfell püsib jätkuvalt tugevana, kuid ilmselt võib prognoosida, et teatud sektorite ettevõtted, nagu hotellid, transpordiettevõtted või Hiina tarnetega seotud tööstusettevõtted, on täna keerulisemate valikute ees. Soovime, et nende raskete otsuste tegemisel, ei tunneks ettevõtjad liigset survet pangakohustuste poolt,“ kommenteeris Nuume.

Kuni kuue kuulist maksepuhkust pakub pank sõlmitud laenulepingute teisi tingimusi muutmata. Viirusest mõjutatud äritulemustega maksepuhkuse sooviga ettevõtetel palub pank pöörduda oma laenuhalduri poole. LHV Panga ettevõtete laenuportfelli maht on ligikaudu miljard eurot.

Head Uudised GoodNews