1. Avaleht
  2. Äri
  3. Saksa ettevõtete huvi Eesti taastuvenergiaturu vastu kasvab
Saksa ettevõtete huvi Eesti taastuvenergiaturu vastu kasvab

Saksa ettevõtete huvi Eesti taastuvenergiaturu vastu kasvab

Saksa-Balti Kaubanduskoda Eestis korraldab seoses järjest suureneva huviga Eesti vastu 13. oktoobrist Saksa ja Eesti firmade ärisuhete arendamiseks taastuvenergiaturule pühendatud ettevõtlusnädalad, mille raames toimub nii veebikonverents kui ka veebimess uute ärisuhete sõlmimiseks.

Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti esinduse juhi Tarmo Mutso sõnul on ettevõtmise taga Saksa energeetika ja tehnoloogiafirmade kasvav huvi siinsete taastuvenergiatootjate kui -kasutajate vastu, seda enam, et riik on võtnud otsustava suuna alternatiividele põlevkivienergia asemel. „Loodame luua mõlemale poolele uusi ja põnevaid võimalusi ja valgustada siinseid organisatsioone uudsetest ja innovatiivsetest lahendustest, mis on senistest ka palju enam keskkonnasõbralikud,“ märkis Mutso.

Ettevõtlusnädalad algavad 13. oktoobril toimuva veebikonverentsiga, millel esineb kaheksa taastuvenergia, sealhulgas bioenergiatehnoloogia ettevõtet ja kolm eksperti Saksamaalt. Seminarile järgnevad paar nädalat kestvad veebikohtumised Eesti ja Saksamaa vastava valdkonna ettevõtete vahel, millele saavad läbi SaksaBalti Kaubanduskoja registreerida kõik Eesti ettevõtted. Saksa ettevõtete huvi hõlmab laienemist siinsele turule läbi edasimüüjate leidmise ning tootmis- ja arendusalast koostööd taastuvenergia valdkonnas.

Nii konverentsil kui veebimessil osalemine on ettevõtetele tasuta ning registreerida saab Saksa-Balti Kaubanduskoja kodulehe kaudu.

25 aastaga on Saksa-Balti Kaubanduskoda kujunenud üheks suurimaks ja tugevaimaks ettevõtete esinduseks Baltimaades. Oma ligi 450 liikmesettevõttega pakub koda suurepäraseid koostöövõimalusi Saksamaa ja kolme Balti riigi ettevõtetele. Saksa-Balti Kaubanduskoda on osa ülemaailmsest Saksa väliskaubanduskodade (AHK) võrgustikust enam kui 90 riigis ja 130 asukohas.

Head Uudised GoodNews