1. Avaleht
  2. Äri
  3. Saksa taastuvenergiainvestor investeeris Eesti idufirmasse Roofit Solar
Saksa taastuvenergiainvestor investeeris Eesti idufirmasse Roofit Solar

Saksa taastuvenergiainvestor investeeris Eesti idufirmasse Roofit Solar

Saksa taastuvenergiainvestor Baywa investeeris koos mitmete tuntud Eesti ettevõtjatega päikesekatuste idufirmasse Roofit Solar.

Üle 6 miljoni euro suurust investeeringut juhtis Baywa RE Energy Ventures koos era- ja riskikapitali investeeringutele keskenduva Edge Cap Partnersiga. Kokku on Roofit Solar 2021. aastal kaasanud investoritelt ligi 8 miljonit eurot.

Baywa RE Energy Ventures on Baywa AG kontserni kuuluv iseseisev üksus, mis keskendub tulevikuenergia riskikapitali investeeringutele Euroopas. Baywa on Frankfurdi ja Müncheni börsidel noteeritud 20 000 töötajaga kontsern, mis tegutseb 50 riigis nii energia-, ehitus- kui ka põllumajandussektorites.

„Roofit Solar äratas meie tähelepanu unikaalse metallist päikesekatuse lahendusega, mis võimaldab oluliselt panustada rohepöörde elluvimisesse nii oma esteetilise välimuse, paigalduse lihtsuse kui ka süsteemi maksumuse ja süsiniku jalajälje vaates,“ ütles Baywa RE Energy Venturesi esindaja Greg Zavorotniy.

Kaasinvestoritena liitusid veel Taavet+Sten (Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi), kohalik riskikapitalifond Spring Capital ja tuntud IT-ettevõte Helmes Investments.

„Kaasatud kapitali kasutatakse valdavalt päikesekatuste müügivõimekuse suurendamiseks välisturgudel ning tootmisvõimsuse täiendavaks suurendamiseks ja automatiseerimiseks. Samuti arendame edasi päikesekatuste planeerimise tarkvara ja väärtuspakkumist meie kliendile üha kõrgenevate energiahindade ja rohepöörde kontekstis,“ ütles Roofit Solari juht ja asutaja Andri Jagomägi.

Roofit Solar on müünud katuseid juba kümnesse riiki. Enamik ettevõtte müügikäibest tuleb juba ekspordist. Ettevõte on välja töötanud maailmas ainulaadse elektrit tootva katusekattematerjali, mis näeb välja nagu tavaline teraskatus, kuid suudab toota elektrit sama efektiivselt kui tavapärased päikesepaneelid. Kuna innovaatiline katusekate toodab elektrit, siis ei ole enam vaja katusele paigaldada täiendavaid päikesepaneele, mis mõjutaks maja arhitektuurset üldilmet. Ettevõtte päikesekatused aitavad kaasa Euroopa kliimateutraalsuse eesmärkide täitmisele.

Head Uudised GoodNews
tags: