1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SEB Heategevusfond võimaldab abivajajatel taotleda õppestipendiumit
SEB Heategevusfond võimaldab abivajajatel taotleda õppestipendiumit

SEB Heategevusfond võimaldab abivajajatel taotleda õppestipendiumit

SEB Heategevusfond võimaldab abivajajatel taotleda õppestipendiumitMTÜ SEB Heategevusfond kuulutas tänavu augustis välja stipendiumiprogrammi õppestipendiumi taotlemiseks eestkosteperes, hooldusperes, turva- või asenduskodus elavatele noortele, kokku soovib stipendiumi saada 74 noort.

Õppestipendiumi fondi suurus kokku on 50 000 eurot. Ühel taotlejal on võimalik taotleda õppemaksu tasumiseks stipendiumi kuni 640 eurot, õppevahendite soetamiseks samuti kuni 640 eurot ning isemajandamise rahaks kuni 100 eurot kuus. Noored emad saavad taotleda ka lapsehoiu või lasteaia koha eest tasumiseks kuni 150 eurot kuus.

“Täpse ja lõpliku jaotuse otsustab stipendiumikomisjon, kellel on õigus teha stipendiumi suuruses muudatusi. Stipendiumi saajad selguvad pärast stipendiumikomisjoni otsust reedel, 10. oktooobril. Valiku tegemisel lähtutakse nii kandideerija vajadusest kui motiveeritusest,” ütles SEB Heategevusfondi projektijuht Merike Villard.

Programmi eesmärk on võimaldada vanemliku hoolitsuseta noortele kodus kasvavate noortega võrdsemad tingimused edasiõppimiseks, enesetäiendamiseks ja oma annete realiseerimiseks. Hea haridus vähendab alla vaesuspiiri langemist ja stipendium toetab noorte toimetulekut tulevikuotsuste tegemisel.

Stipendiume rahastatakse fondi laekunud annetustest ja fondi varade investeeringute tootlusest. Stipendiumile võivad kandideerida kõik kuni 26-aastased eestkosteperes, hooldusperes, turva-või asenduskodus elavad noored, kellel on soov alustada või jätkata oma haridusteed, õppides täiskoormusega kutseõppeasutuses või kõrgkoolis.

Stipendiumi saavad taotleda noored emad, kes on eestkosteperes, hooldusperes, turva- või asenduskodus emaks saanud enne 19. eluaastat, on stipendiumi taotlemise ajal alla 26-aastased ja soovivad alustada või jätkata oma haridusteed, õppides täiskoormusega põhikoolis, gümnaasiumis, kutseõppeasutuses või kõrgkoolis.

Head Uudised GoodNews