1. Avaleht
  2. Äri
  3. Selgusid “Ettevõtluse auhind 2021“ nominendid
Selgusid “Ettevõtluse auhind 2021“ nominendid

Selgusid “Ettevõtluse auhind 2021“ nominendid

Selgunud on EAS-i ja Eesti Tööandjate Keskliidu väljaantavate ettevõtlusauhindade nominendid.

Aasta innovaatori nominendid on desinfektsioonivahendite ja kosmeetikatootja Chemi-Pharm, biotehnoloogiaettevõte Solis Biodyne ning asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendaja Krakul. Selle kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on saavutanud majanduslikku edu läbi uuenduste väljatöötamise.

Aasta eksportöör valitakse biotehnoloogiaettevõtte Solis Biodyne, laevaehitus- ja remondiettevõtte SRC Group ja keskkonnasõbralikke veepuhastusseadmeid tootva Envirolyte Industries International seast.

Aasta välisinvestori tiitli eest asuvad võitlusesse Saaremaal tegutsev elektroonikatööstusettevõte Incap Electronics Estonia, Keilas tegutsev rahvusvaheline tootmis- ja tehnoloogiaettevõte Ensto Ensek ning ka eelmisel aastal kolme parima sekka jõudnud rahvusvahelise Bertelsmanni kontserni Eestis asuv IT-arenduse ja innovatsioonikeskus AFS IT Services Estonia.

Aasta disainirakendaja valitakse saunakeriseid tootva Huumi, lennukitele elektritoitesüsteeme tootva Electro Airi ja ühistöökontori võimalustega hübriidhotelli Oru Hub Hotelli seast. Kõiki kolme ühendab detailideni läbimõeldud disaini ja kasutajakogemuse tähtsustamine.

Aasta pereettevõtte auhinna eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kus juhtimises osalevad pereliikmed mitmest põlvkonnast. Tänavused nominendid on Nõo Lihatööstus, kütusefirma Tartu Terminal ja investeerimisfirma Kaamos Group.

Uue kategooriana on sel aastal lisandunud aasta turismiedendaja kategooria, kus auhinnale asuvad kandideerima Tallink GruppLee Restoran ning spaahotell ja veekeskus Tervise Paradiis.

EAS-i juhatuse esimehe Peeter Raudsepa sõnul oli ettevõtete huvi konkursil osalemise vastu suur. „Ettevõtjad on aru saanud, et nominatsioon ja eriti võit kõrgeimal riigi ettevõtluskonkursil aitab ennast paremini esitleda ka välisturgudel – siin on heaks näiteks eelmise aasta võitja Nortal. Konkursil on edukad eelkõige need ettevõtted, kes vastasid koroonapandeemia tingimustes muutunud keskkonnale kiiresti ja otsustavalt läbi innovatsiooni ning kes on globaalse tegevushaardega,“ selgitas Raudsepp.

Parimad selguvad 7. oktoobri õhtul toimuval auhindamisüritusel  „Eesti parimad ettevõtted 2021“, mida saab samal õhtul vaadata ETV-st. Lisaks „Ettevõtluse auhinna“ võitjatele kuulutatakse välja ka Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkursi „Konkurentsivõime edetabel 2021“ edukaimad ettevõtted, ettevõtluse edendajad ja antakse üle ka noore ettevõtja preemia.

„Ettevõtluse auhind“ on kõrgeim riigi tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkurss. „Konkurentsivõime edetabeli“ raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. Lisaks valdkondlike edetabelite koostamisele selgitatakse parimad välja ettevõtte suuruse arvestuses. Mõlema konkursi parimate hulgast valitakse üldvõitja ehk aasta ettevõte 2021.

Head Uudised GoodNews