1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Skype tähistab täna 10. sünnipäeva
Skype tähistab täna 10. sünnipäeva

Skype tähistab täna 10. sünnipäeva

29. augustil tähistab Eesti tarkvarainseneride loodud Skype’i suhtlustarkvara 10. sünnipäeva.

Eesti tarkvarainseneride Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinna tehnilise lahenduse põhjal sündinud Skype jõudis kasutajate ette 2003. aastal. Ülemöödunud aastast alates Microsofti tooteportfelli kuuluva tarkvara vahendusel on 10 aasta jooksul tehtud 1,4 triljoni minuti jagu video- ja tavakõnesid, mis teeb kokku 2,6 miljoni aasta jagu vestlusi.

“Kui algselt oli Skype lihtsalt nutikas viis Interneti abil suhtlemiseks, siis tänaseks on ta arenenud teenuseks, mis on paljude jaoks asendamatu nii igapäevaste töösituatsioonide lahendamisel kui ka pereliikmete või sõpradega üle maailma kontakti hoidmisel,” sõnas Skype Eesti juht Andrus Järg.

“Eesti tunneb uhkust, olles Skype’i päritolumaa, ning mul on siiralt hea meel, et suur osa Skype’i innovatiivsetest uuendustest jätkuvalt siin sünnib,” on öelnud president Toomas Hendrik Ilves.

Aastate jooksul on Skype’i tarkvara täienenud lisavõimalustega, lubades lisaks video- ja tavakõnedele muuhulgas saata SMSe, pidada grupivideokõnesid, jagada faile, jälgida Facebooki uudistevoogu ja ühenduda avalike WiFi-punktidega.

Sünnipäeva tähistamiseks pakub Skype kõigile kasutajatele võimalust tasuta proovida Skype WiFi teenust, mis lubab Skype’i krediiti kasutades ühenduda internetti enam kui miljoni WiFi-võrgu vahendusel üle maailma. 29. augustist 1. septembrini on kasutajatel võimalik registreeruda, et saada oma kontole 30 minuti ulatuses Skype WiFi krediiti.

“Eesti on tasuta WiFi leviku poolest küll maailmas esirinnas, aga reisivate eestlaste jaoks pakub Skype WiFi käepärast võimalust ka väljaspool kodumaad hõlpsalt ühenduses püsida,” selgitas Järg.

Head Uudised GoodNews