1. Avaleht
  2. Toode
  3. SPU isolatsioonimaterjalid koguvad populaarsust
SPU isolatsioonimaterjalid koguvad populaarsust

SPU isolatsioonimaterjalid koguvad populaarsust

SPU_eramajaLisaks SPU remondiplaadile ja SPU kipsplaadile on eraisikute hulgas populaarne SPU Sauna-Satu soojustusmaterjal – võrreldes eelmise aastaga on on nende kasutamine Eestis kasvanud kolm korda. SPU imelised isolatsiooniplaadid sobivad nii uusehitistele kui vanade ehitiste täiendavaks soojustuseks.

„SPU isolatsioonimaterjale võib täiesti õigustatult nimetada uue ajastu imeks. Paljud ehitajad, arendajad ja eraisikud on SPU enda jaoks juba avastanud. Põhjus on lihtne: kasutades SPU-d tuleb lõpplahendus tõhusam ja tihtipeale ka soodsam. Tööprotsess võib olla kuni kaks korda kiirem. Seega on võit SPU kasutamisel nii rahas kui ajas,“ rääkis Arvi Perv, SPU Insulation Baltics OÜ juhatuse esimees.

Perv lisas, et järjest rohkem on hakatud kasutama SPU-d lamekatuste soojustamisel.

„Võrreldes villaga on see õhem, katusele ei tule nii suurt koormust , paigaldusprotsess on kiirem  ja ka kinnitusvahendid on odavamad,“ rääkis Perv.
Villaga võrreldes võimaldavad SPU isolatsiooniplaadid rajada oluliselt õhemaid konstruktsioone nt 150m2-ses majas on võimalik saavutada lisapinda +10m2. Kuna SPU isolatsiooni puhul ei vaja  konstruktsioonid eraldi auru- või tuuletõkkekihti, saavutatakse kulude kokkuhoid lisaks väiksemale energiakulule ka kokkuhoitud töö ja ehitusmaterjalide arvelt.

Renoveerimisel saab SPU-d kasutades soojapidavamad konstruktsioonid olemasolevaid konstruktsioone muutmata. See välistab ruumi väiksemaks muutmise ja lisakonstruktsioonide ehitamise vajaduse. Pööningu soojustamisel piisab, võrreldes soojustusvillaga, oluliselt õhemast SPU kihist. Pööningu jaoks tähendab see kõrgemat ruumi ja rohkem kasulikku pinda. Tihtipeale pole võimalik ehitise konstruktsioone väljastpoolt soojustada. SPU-l on selleks soojustusplaadid, mis on spetsiaalselt mõeldud seestpidiseks soojustamiseks. Lisasoojustuse saab paigaldada ehitise sisepindadele, ilma fassaadi kuluka uuendamiseta. Ennekõike tellisvoodriga majades ja kivimajades on lisasoojustuse paigaldamine seinte välisküljele sageli kallis ning mitmeetapiline töö.

SPU isolatsioonimaterjalid on tuleohutud, samuti ei karda need ehitusprotsessi ja ladustamise ajal vett ega niiskust,  puudub ka hallituskahjustuste oht. Materjal ei vanane ega sisalda midagi kahjulikku allergikutele.
SPU soojustusmaterjalide paigaldamine on lihtne ja kiire.

Juhiseid järgides tulevad paigaldamisega toime ka need, kes pole varem ehitustöödega kokku puutunud.

Kõik SPU isolatsioonimaterjalide paigaldusvideod on üleval Youtube-is ja kodulehel: www.spu.ee

Head Uudised GoodNews