1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. STAR FM I Koristusspetsialist Elo Sagor jagas praktilisi koristusnippe
STAR FM I Koristusspetsialist Elo Sagor jagas praktilisi koristusnippe

STAR FM I Koristusspetsialist Elo Sagor jagas praktilisi koristusnippe

Star FM hommikuprogrammis käis saatejuhtidel 9. oktoobril külas Elo Sagor, kes on tõeline eeskuju neile, kes soovivad mistahes eluhetkel oma elu täielikult ümber pöörata ning panna end proovile panna ettevõtluses. Elo, kes otsustas oma senisest tööst loobuda, jagas raadiokuulajatega kogemusi ja nõuandeid, kuidas leidis ta tee ettevõtluseni, hakkas õppima rahatarkust ning seda kõike keskeas.

 

“Olles töötanud pea 15 aastat avalikus teenistuses, otsustasin keskealisena teha kannapöörde ja hakata ettevõtjaks. See muutus algas umbes 2018. aastal, kui hakkasin ehitama oma maja ja jõudsin rahatarkuse koolitusteni. Sain aru, et oma tunni müümisega ma kaugele ei jõua ja sellest tekkiski mõte oma ettevõtte loomiseks,” selgitas Elo hommikuprogrammis oma teekonda ettevõtluseni.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Elo sõnul pole ainult koolitustest kasu, vaid oluline on ka õpitu rakendamine. “Ainult koolitustel osalemine ei aita. Pead hakkama ka tegutsema. Koolitusel kogutud tarkus ilma rakendamata viib sind tagasi algusesse,” märkis ta saatejuhtidega vesteldes. Ta rõhutas ka tugeva võrgustiku olulisust, mille kaudu leiab ettevõtja vajalikud kontaktid, nagu näiteks raamatupidaja ja juristi.

Ainult koolitustel osalemine ei aita. Pead hakkama ka tegutsema.

Elo Sagor. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Elo Sagor. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Elo ettevõtlus sai alguse koduabilisena töötamisest, kui ta soovis pärast lapse sündi pikemalt koju jääda. “Ma jäin oma viimase lapsega koju 15 aastat tagasi ja tahtsin natukene pikemalt kodus olla kui rahaliselt emapalk mulle võimaldanud oleks, nii et hakkasin võimalusi otsima. Perekoolis surfates nägin kuulutust, kus otsiti koduabilist, ja nii see kõik algaski,” rääkis Elo.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Elo ettevõte, Minuteenused, on järjest kasvanud ja tänaseks töötab seal peale Elo mitmeid teisigi puhastusteenindajaid. Elo sõnul on oluline suhtuda oma töötajatesse hästi, pakkudes neile sobivaid töövahendeid ja arvestades nende isikliku eluga. “See, kui palju inimesi sinuga koostööd tahab teha, oleneb sellest, kuidas sa enda töötajasse suhtud ja mis tasu sa neile maksad,“ selgitas ta.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Saate jooksul jagas Elo ka mitmeid praktilisi koristusnippe – näiteks akende pesemiseks soovitab ta kasutada pilves ilma ja aknapesu vedelikku koos pesuriga. “Kui päike paistab peale, siis klaas kuumeneb ja vedelik aurustub kiiresti,” selgitas ta. Samuti jagas Elo nõuandeid, kuidas hoida köögis kapipealsed puhtad, soovitades kasutada toidukilet, mida saab aeg-ajalt vahetada. Selliseid koristusnippe on Elol palju jagada ning selle nimel ta oma ettevõttega hetkel tegutsebki.

Akende pesemiseks soovitab Elo kasutada pilves ilma ja aknapesu vedelikku koos pesuriga

KUULA INTERVJUUD!

GALERII: EVELIN KRUUS

Head Uudised GoodNews