1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Starman saavutas Eesti Rohelise Kontori konkursil 3. koha
Starman saavutas Eesti Rohelise Kontori konkursil 3. koha

Starman saavutas Eesti Rohelise Kontori konkursil 3. koha

Foto: Starman

Juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starman võitis Säästva Eesti Instituudi korraldatud Eesti Rohelise Kontori konkursil 3. koha.

Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul on 3. koht konkursil suur tunnustus ettevõtte keskkonnaalastele pingutusele. “Praktiliselt kogu meie peamaja köetakse serveripargi jääksoojusega, joogivett võtame filtreeritud kraanivee automaatidest ning ostuarveid töötleme üksnes elektroonselt,” loetles Ild hiljutisi samme. “Püüdleme selle poole, et viia kontori kogu paberimajandus üle elektroonseks ning plaanis on ka kliendilepingute sõlmimine muuta võimalikult paberivabaks.”

Rohelise Kontori konkursil toodi esile sel kevadel töölerakendatud kütte- ja jahutussüsteemi, mis kasutab Starmani peamaja ja serveripargi jahutamisel tekkivat jääksoojust kontoriruumide kütmiseks ja sooja tarbevee tootmiseks. 98% kontoriruumide kütmiseks vajaminevast soojusest toodab jahutussüsteem, vähendades samas ettevõtte ökoloogilist jalajälge. Uus kütte- ja jahutussüsteem tunneb muuhulgas väheneva süsihappegaasi koguse järgi ära töötajate lahkumise ruumist ning töötab seejärel väiksema võimsusega.

Alates selle aasta 1. märtsist töötleb Starman ostuarveid ainult veebipõhiselt eArvekeskuse vahendusel. Elektroonne arvehaldussüsteem ühendab endas arvete saatjad, saajad ning nende kasutatavad majandustarkvarad. See oli ettevõttele järjekordseks verstapostiks rohelise mõtteviisi juurutamisel.

Säästva Eesti Instituut tähistas täna, 12. juunil koos projektipartneritega Rohelise Kontori päeva, millega julgustatakse kontoreid märkama oma tegevusega kaasnevat mõju keskkonnale ja tervisele ning liikuma rohelisema kontori suunas. Rohelise Kontori konkursi esikolmiku moodustasid Starman, DHL ja Ragn-Sells.

Head Uudised GoodNews