1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Startup veeb LegalBooster panustab Eesti idufirmade arengusse
Startup veeb LegalBooster panustab Eesti idufirmade arengusse

Startup veeb LegalBooster panustab Eesti idufirmade arengusse

Foto: André Altjõe
Foto: André Altjõe

Advokaadibüroo GLIMSTEDT tutvustas 6. mail Eesti esimest idufirmadele suunatud veebikeskkonda LegalBooster, mille eesmärk on pakkuda alustavatele ettevõtjatele õigusküsimustes praktilist abi, jagada kasulikke teadmisi koostöökogemusest Eesti edukate startup ettevõtetega ja vajalikke lepinguid äri alustamiseks.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaadi ja startup veebi looja Anne Veerpalu sõnul on Eestis unikaalne õigusnõu pakkuv veeb töötatud välja koostöös edukate startup’idega, kes on toonud ühe põhiprobleemina ettevõtete loomise algetapis välja õigusküsimustele vähese tähelepanu pööramise, kuna rahalised vahendid on piiratud ja ressursse kasutatakse võimaluste piires.

„Innovaatilise advokaadibüroona on veebi loomine meiepoolne investeering Eesti startup’ide tulevikku. Tahame teha oma panuse, et Eestist saaks idufirmade meka Euroopas. Idufirmad ning kogu IKT-sektor on sundinud meid olema oluliselt rohkem kättesaadav erinevate kanalite kaudu ning miski ei saavuta seda innovatsiooni paremini kui areneda koos meie väga innovaatiliste klientidega,“ selgitas Veerpalu.

„Loodame, et tänu www.legalbooster.com’ile hoiavad startup’id kokku mitte ainult kulusid, vaid ka aega mõttetuteks vaidlusteks tulevikus ning kasvavad suureks ja edukaks. Õigusküsimuste varajane lahendamine võib saada hiljem otsustavaks, kui startup on juba kasumlik ja idee vallutab maailma,“ lisas Veerpalu.

GLIMSTEDTi korraldatud aruteluringis 6. mail osalenud Eesti sõnumirakenduse Fleepi tegevjuht Henn Ruukel märkis, et Eestis on õigussüsteem läbipaistev ja uute ettevõtete asutamine selle võrra lihtsam, kuid eestlaste ettevõtlusjulgus ja üldine hoiak investeerimisvalmidusse on madal. „Keskmine inimene ei ole valmis ettevõtet alustama või sellesse investeerima – peaksime senisest enam keskenduma Eestis ettevõtlusvaimu kasvatamisele,“ lisas Ruukel.

Eesti eduka idufirma Criffini tegevjuhi Peeter Nieleri sõnul on intellektuaalne omand kõige olulisem vara, mis startup ettevõttel on ning see ei tohi mingil juhul jääda kaitsmata. „Selleks, et head ideed ei jääks realiseerimata ja hiljem ei tuleks halbu üllatusi, on oluline, et kõik oleks ettevõtte asutamisest peale juriidiliselt korrektne – just selleks on LegalBooster parim ja tänuväärne lahendus,“ sõnas Nieler.

6. mail toimunud aruteluringis „Eesti – maailma edukaim startup riik!“ osalesid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesindaja Silicon Valley’s Andrus Viirg, KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt, Estonian Business Schooli iduettevõtlusprogrammi esindaja Ülle Pihlak, Hooandja asutaja Henri Laupmaa, Fleepi tegevjuht Henn Ruukel ja Criffini tegevjuht Peeter Nieler. Osalejad arutasid, kuidas tagada Eesti startup’ide jätkuv edulugu maailmas.

Startup veeb on loodud advokaadibüroo GLIMSTEDT poolt ja välja kasvanud edukate Eesti startup ettevõtjate referentside toel.

Rohkem informatsiooni startup veebi kohta leiad SIIT.

GALERII
Fotod: André Altjõe

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews