1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS I Südameapteek pälvis peresõbraliku tööandja kuldmärgise
TUNNUSTUS I Südameapteek pälvis peresõbraliku tööandja kuldmärgise

TUNNUSTUS I Südameapteek pälvis peresõbraliku tööandja kuldmärgise

Kahe aasta eest peresõbraliku tööandja hõbemärgise pälvinud Südameapteek on korraldajate sõnul teinud suure hüppe ja viinud ellu tähelepanuväärseid muudatusi, et pälvida tänavu esimese apteegina kuldtaseme märgis.

2020. aastal hõbetaseme märgise pälvinud Südameapteek on kahe aasta jooksul järjepidevalt töötaja- ja peresõbralikkuse arendamise nimel pingutanud ning töökorralduses mitmeid olulisi parendusi teinud. Kõige suuremaks väljakutseks on olnud apteekide mehitamine nii, et säiliks tööaja paindlikkus.

„Apteegiturg on väga tiheda konkurentsiga. Oskustööjõu puuduse tingimustes oleme pidanud väga palju pingutama, et leida lahendused, kus apteegid oleks mehitatud, kuid töötajatel säiliks võimalus töötada just neile sobival ajal ja mahus. Esmatasandi tervisehoiuteenuse osutajatena peavad osad apteegid olema avatud 24/7. Meie piirkonnajuhid, apteegijuhatajad ja personaliosakond töötavad igapäevaselt selle nimel, et pakkuda igale apteekrile sobivaid paindlikke töövõimalusi,“ rääkis Südameapteegi tegevjuht Evelin Härma.

Foto: Shutterstock

Südameapteegis on võimalik töötada paindliku osakoormusega ja on apteekreid, kes on lapse kõrvalt tööle tulnud ka vaid 0,1 koormusega, et lapsehoolduspuhkuse ajal erialapädevusi säilitada. Igati toetatud on ka töötamine kooli kõrvalt.

„Pakume ülikoolis õppivatele apteekritele paindlikke töövõimalusi ning toetame neid ka rahaliselt – tänavu andsime kahele tublile proviisorile 3000-eurose stipendiumi, et nad saaksid jätkata erialaõpinguid Tartu Ülikoolis. Lisaks on meil mahukas ettevõttesisene koolitusprogramm, mille kokkupanekul oleme lähtunud töötajate vajadustest ja soovidest. Koolitusi on toimunud nii klienditeeninduse kui ka vaimse tervise hoidmise teemal,“ rääkis Härma, kelle sõnul on töötaja- ja peresõbralikkus tänaseks loomulik osa Südameapteegi organisatsioonikultuurist.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ütles tunnustuste üleandmisel, et kõik algab ettevõttest endast – ettevõtte juhid peavad teadma töötajate ootusi ja vajadusi, planeerima, kuidas neile ootustele vastata ning plaanid ellu viima. „Muutunud maailm ja muutunud töövormid lasevad meil veel palju nuputada, kuidas paremini tööd korraldada. Need, kes on saanud varasematel aastatel peresõbraliku tööandja tiitli ja need, kes täna selle saavad, on teinud ära suure töö, käinud maha pika teekonna ning on lipulaevaks ja teenäitajaks kõigile teistele, kellel veel seda tiitlit ei ole,“ sõnas minister Riisalo, kes avaldas ka lootust, et tulevikus võiksid vähemalt pooled tööandjatest uhkusega peresõbraliku tööandja tiitlit kanda.

Head Uudised GoodNews