1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Suure investeeringu kaasanud Eesti iduettevõte muudab logistika saatelehed paberivabaks
Suure investeeringu kaasanud Eesti iduettevõte muudab logistika saatelehed paberivabaks

Suure investeeringu kaasanud Eesti iduettevõte muudab logistika saatelehed paberivabaks

Eesti iduettevõte Waybiller plaanib muuta kogu maailmas logistika paberivabaks ning teatas 500 000 euro suuruse investeeringu kaasamisest. Investeeringu tegi Skype-i kaasasutajatele kuuluv investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI), mis on märk suurest usaldusest ettevõtte vastu. Maailmas trükitakse ikka veel iga päev miljoneid paberil saatelehti, mille annaks asendada elektroonilisega ning hoida sellega kokku nii kulusid kui ka säästa keskkonda.

Foto: Shutterstock.com

„Waybilleri eesmärk on muuta logistika täielikult paberivabaks: firmad saavad asendada oma paber-saatelehed elektroonilistega ehk kolida selle osa tööst mobiilirakendusse. Kaubavedude äris, metsanduses ja põllumajanduses tähendab Waybilleri pakutav uuendus raha kokkuhoidu, vähem aega haldustöödele ning vähem probleeme kaupade kohaletoomise ja vastuvõtmisega,“ rääkis Waybilleri kaasasutaja Ivar Merilo.

Waybilleriga on liitunud ligi 6000 ettevõtet Eestist ning edasi on ettevõte laienemas Skandinaaviasse. Investeeringu teinud ASI tegevjuht Tauno Tats näeb Waybilleril suurt tulevikku. „Mitmete suurte tegijate nagu näiteks Nordecon ja TREV-2 südamed võitnud Waybiller on ennast Eestis selgelt tõestanud. Usume, et sama märkimisväärne edu saadab firmat ka Skandinaavias ning see on alles algus,“ rääkis Tats ettevõtte plaanidest.

Foto: Pixabay

Digitoodete arendamisele keskendunud Thorgate’ist välja kasvanud Waybiller sai värske rahaeralduse teises investeeringute kogumise ringis. Thorgate grupi juhatuse esimehe Raido Pikkari hinnangul on investeering märk suurest usaldusest. „Ambient Sound Investments on olnud Eesti iduäri üks peamisi käivitajaid – kuhu nemad on ajalooliselt investeerinud, seal on ka sageli rohkemat kui esmamulje näitab,“ märkis ta.

Thorgate’i ja ASI juured on Pikkari sõnul samas digitaalses ökosüsteemis. „Samas julgeme me mõlemad panustada ka traditsioonilistesse valdkondadesse – teha pika perspektiiviga strateegilisi investeeringuid.“

Head Uudised GoodNews