1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Swedbank: kaubandus on Eesti üks edukaimaid majandussektoreid viimasel kolmel aastal
Swedbank: kaubandus on Eesti üks edukaimaid majandussektoreid viimasel kolmel aastal

Swedbank: kaubandus on Eesti üks edukaimaid majandussektoreid viimasel kolmel aastal

2.11.14Neljapäeval toimunud Swedbanki kaubanduse teemalisel seminaril tõdeti, et viimasel kolmel aastal on kaubandus olnud üks edukamaid majandussektoreid.

„Kui majandusanalüütikuid teeb murelikuks kiire palgakasv, mis lööb eelkõige just eksportööre, on kaubandus palgakasvust võitnud. Käesoleva aasta kaheksa kuuga on jaekaubanduse mahud kasvanud 6,8%“ selgitas Swedbanki kaubanduse sektori juht Maris Peda. „Tarbijad ei ole säästmisega tegelenud – tarbimistasemed on ületamas ajalooliselt kõrgeimat 2007. aasta taset,“ lisas Maris Peda.

Swedbanki kaardimaksete äri juht Raulis Üksvärav tutvustas eesootavate Euroopa Liidu regulatsioonide mõju kaardimaksete valdkonnas. „Kaartide vahendustasude regulatsiooni eesmärgiks on luua ühine turg kaardimaksetele. Euroopa Liidu riigid on aga kaardimaksete arengu mõttes väga erinevas seisus ning see teeb ühtsete reeglite loomise keeruliseks,“ selgitas ta.

Kaupmehed ootavad regulatsioonist positiivset mõju komisjonitasude alanemise näol, kuid sellele võivad juurde tulla ka mõned negatiivsed aspektid. „Tõenäoliselt tähendavad regulatsioonid kaupmeeste jaoks suuri kulutusi maksesüsteemide arendamiseks“ lisas Üksvärav.

Head Uudised GoodNews