1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Taani kroonprints tutvus Eesti ettevõtete väljapanekutega
Taani kroonprints tutvus Eesti ettevõtete väljapanekutega

Taani kroonprints tutvus Eesti ettevõtete väljapanekutega

Taani lipu 800. aastapäeva tähistati nädalavahetusel üle kogu Taani. Vordingborgi linnas tähistati Taani lipu Dannebrog väärikat aastapäeva festivaliga, kus ühise väljapanekuga olid kohal ka Eesti mahe- ja disainiettevõtted. Eesti väljapanekut Vordingborgis külastas ka Taani kroonprints Frederik André Henrik Christian abikaasaga.

„Taani on tuntud disainiriik ja meil on hea meel, et Tallinn Design House’i ettevõtted said kahepäevasel festivalil tooteid tutvustada ja koguda tagasisidet taanlastelt,“ ütles Tallinna Loomeinkubaatori ja Tallinn Design House’i juhataja Anu Lõhmus. Eesti disain jõudis Tallinn Design House’i brändiraamatu vahendusel kuningliku pereni.

Eesti mahetootjad otsivad aktiivselt võimalusi mahetoodete müügiks välisturgudel. “Taani tuntus maheriigina ja taanlaste väga kõrge maheteadlikkus pakub Eesti mahetootjale innustavaid väljakutseid mahetoodetega Taani turule jõudmiseks. Organic Estonia tänab väga Eesti suursaadik Märt Volmerit ja Taani saatkonna töötajaid igakülgse abi eest Eesti ettevõtete Taani visiidi läbiviimisel,” ütles Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup.

“Organic Estonia on teinud aastaga suure arenguhüppe ja jõudnud täna tasemele, kus ka saatkond saab aktiivselt kaasa aidata Eesti maheettevõtete tutvustamisele Taanis ning olla abiks kontaktide loomisel Taani mahekaubanduse esindajatega, et Eesti mahetooted jõuaksid Taani turule,” ütles tunnustavaid sõnu Eesti suursaadik Märt Volmer.

Taani lipu 800. aastapäeva festivalil Vordingborgis olid veel väljas Eesti disaini- ja mahetoidukaubamärgid Turbliss, Pillirookõrs, Kristel Kuslapuu Design, Jalg Minimalist TV Stand, Click & Grow, Saidafarm, Chaga Health, Tõrvaaugu Organic Farm ja Tõrvaaugu Superfoods.

Head Uudised GoodNews