1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinna Lennujaamas avati Baltimaade suurim ärilennukite hoolduskompleks
Tallinna Lennujaamas avati Baltimaade suurim ärilennukite hoolduskompleks

Tallinna Lennujaamas avati Baltimaade suurim ärilennukite hoolduskompleks

Panaviatic avamine15. aprillil avati Tallinna Lennujaamas moodne äriklassilennukite hoolduskompleks, mis on Baltimaade suurim. Angaaride kogupind on ligi 5230 m² ning investeeringu maht kompleksi oli ligi 5 miljonit eurot.

Aastaringselt soojustatud angaar mahutab 8 keskmise suurusega äriklassi lennukit ning ühte Boeing 737 mõõtu lennukit. Lennujaamalt hakkab hoolduskompleksi rentima ärilennundusega tegelev Panaviatic AS.

“Ettevõtluskeskkonna areng eeldab mitmekülgset infrastruktuuri,” märkis majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo. “Ärilennundus pakub paljudele ettevõtjatele alternatiivi mugavaks äriajamiseks ka juhtudel, kui liinilennud ei ole piisavalt kiired. Usun, et seeläbi saab Eesti juurde nii uusi investeeringuid kui ka töökohti.”

“Lennujaama jaoks on kõik lisanduvad teenused teretulnud, sest muudavad Tallinna atraktiivsemaks nii lennufirmadele kui reisijatele,” sõnas Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. “Panaviatic on olnud usaldusväärne koostööpartner, kes suudab tuua Tallinna nii uusi lennukeid kui ka uusi lendajaid. Kindlasti aitab äsjavalminud hoolduskompleks kaasa ka sellele, et uued lennufirmad saavad julgemalt mõelda uute lendude avamisele Tallinna.”

“Angaarid on Baltimaade suurimad ning kava kohaselt hakkavad nad teenindama lennukeid Tallinnast kuni 3000 kilomeetri raadiuses,” selgitas Panaviatic ASi nõukogu esimees Jüri Pihl. “Vajadus suuremate hoolduskomplekside järele on olemas kogu Euroopas, kus valitseb sarnaste hoonete põud. Eelkõige on hoolduskompleks suunatud ärilennukitele, mille teenindamise järele nõudlus püsivalt kasvab. Kuna turul on tekkinud vajadus pikemate lennureiside järele, siis peab ka Panaviatic kaaluma kuue Bombardieri Learjet tüüpi lennukite kõrvale pikema lennukaugusega lennukite soetamist.”

“Seni tegutsesime kütteta angaarides, uued hooldusangaarid viivad meie ettevõte täiesti uuele tasemele,” lisas Panaviatic ASi juhataja Aleksei Kulakovski.

„Täiendavalt meie opereerimisel olevate lennukite tehnilisele hooldusele saame tänasest pakkuda tipptasemel teenust ka teistele ärilennunduse ettevõtetele. Tallinna Lennujaamas asuv ärilennukite hoolduskompleks on praegusel hetkel Euroopa uusim ja kaasaegseim, kus tahame pakkuda professionaalseimat ärikalassi lennukite hooldust ja teenindust.”

Head Uudised GoodNews