1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Tallinna Vanasadamast väljuvad suvel kruiisid Ahvenamaale, Visbysse ja Kotkasse
Tallinna Vanasadamast väljuvad suvel kruiisid Ahvenamaale, Visbysse ja Kotkasse

Tallinna Vanasadamast väljuvad suvel kruiisid Ahvenamaale, Visbysse ja Kotkasse

Suve vältel korraldavad Tallink ja Viking Line Vanasadamast mitmeid erireise sihtpunktidesse, kuhu on koroonakriisi ajal olnud raske pääseda.

Tallinki erireisid Ahvenamaale väljuvad Helsingist läbi Tallinna ülepäeviti kuni juulikuu lõpuni Tallinki laevastiku ühe pärli Silja Serenade’i pardal. Viking Line’i Gabriella viib reisijad Tallinnast Ahvenamaale Marienhamni 22. ja 26. juulil ning 7. augustil.

Kruiisihuvilistel on õige pea võimalik sõita ka Rootsi saarele Ojamaale Visby sadamasse. Viking Line võtab reisijad pardale 16. juulil ja 5. augustil. Tallink Grupp seilab Läänemere suurima reisilaevaga Silja Euroopa Visbysse sel suvel kolmel korral: 11 . ja 25. juulil ning 8. augustil.

Pikisilmi oodatud Tallinki Tallinna-Stockholmi liini taasavamine toimub 9. juulil – reisijad võtab üle päeva pardale juba eesti reisijale tuttav ja soositud laev Baltic Queen.

Juuli lõpus on võimalus seilata kruiisiga ka Tallinna sõpruslinna Kotkasse Viking Line’i suvepakkumisega. Reis väljub Tallinnast 28. juulil.

Lisaks suvistele üleöö sihtkohas veedetavatele erikruiisidele on võimalik nautida ka Tallinna-Helsingi liinil minipuhkust merel, niinimetatud kruiisil eikuhugi ehk ilma sihtkohas maaleminekuta merereisil. Pakkumisel on ühepäevased minikruiisid Helsingi ja Tallinna liinil Tallinki, Eckerö Line ja Viking Line’i laevadel.

Mõistagi peab iga reisija enne broneeringu tegemist kontrollima, millised on hetkel reisimise ja sihtriiki sisenemise tingimused, kui ei soovita just sihtkohas laevapardale jääda. Praegu kehtivate piirangute ja suvise reisiinfoga on võimalik tutvuda näiteks Tallinki kodulehel või sihtkohariikide vastavate ametkondade veebilehtedel.

Tallinna Vanasadamat taaskülastavad juulikuust ka kruiisilaevad ja valmib kruiisiterminal, mis annab sadamale veelgi parema võimaluse kruiisireisijate teenindamiseks. Ühes uue terminaliga valmib kaunis katusepromenaad, mis on alates 15. juulist avatud nii reisijatele kui ka linnarahvale.

Head Uudised GoodNews