1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinnas toimub rahvusvaheline elektroonikatööstuse suurseminar
Tallinnas toimub rahvusvaheline elektroonikatööstuse suurseminar

Tallinnas toimub rahvusvaheline elektroonikatööstuse suurseminar

Eesti Elektroonikatööstuste Liit koostöös rahvusvahelise elektroonikatööstuse erialaliiduga IPC korraldab 7. detsembril valdkonna suurseminari, kus rahvusvahelised eksperdid ja ettevõtted annavad ülevaate elektroonikatootmisteenuste arengutrendidest ja väljavaadetest Euroopas. Tänavu toimub seminar esmakordselt virtuaalselt.

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juhi Arno Kolgi sõnul on nii Euroopa kui Eesti elektroonikatööstusel praegu väga soodne perspektiiv. “Nõudlus elektroonika järele kasvab, seda mõjutavad globaalsed suundumused nagu tööstuse digitaliseerimine ja automatiseerimine, rohetehnoloogiate areng, kasvav vajadus nutikate meditsiiniseadmete järgi ja asjade interneti ning 5G levik,” rääkis Kolk.

“Eestit tuntakse eelkõige e-riigina, kuid Eestist on kujunenud ka kõrgtehnoloogiline tööstusriik, kus on esindatud kogu elektroonikasektori väärtusahel alates tootearendusest kuni tootmise ja järelteeninduseni, ning seda kuvandit soovime kinnitada ka rahvusvahelisel areenil. Seminari eesmärk ongi tutvustada Eesti elektroonikatootmisteenuste sektorit rahvusvaheliselt ja vahetada kogemusi ning parimaid praktikaid,” sõnas Kolk.

Seminaril tutvustab Euroopa elektroonikatööstuse arengutrende Saksa analüütikaekspert Dieter G. Weiss, tarneahela läbipaistvusest ja jälgitavusest annab ülevaate IPC EHS (Environment, Health & Safety) poliitika ja uuringute direktor Kelly Scanlon ning võrdluspilti Läti elektroonikasööstusest pakub sealse elektrotehnika ja elektroonikatööstuse liidu president Normunds Bergs. Sellest, kuidas koroonakriis mõjutas tööstust Põhjamaades ja Baltikumis, räägib Swedbanki peaanalüütik Tõnu Mertsina.

Sektori kohalikud ettevõtted pakuvad aga ülevaadet elektroonikatööstusest Eestis ja räägivad muuhulgas lähemalt tehnoloogiliste lahenduste rakendamisest, tootmise korraldamisest ning elektroonikajäätmete ringlusse võtmisest. Muuhulgas selgitab elektrilisi kergliiklusvahendeid internetti ühendav Eesti idufirma Comodule, miks nad rajasid enda tehase ning elektroonikajäätmete ringlussevõtuga tegelev Kat Metal Estonia räägib sellest, mis saab elektroonikajäätmetest pärast toote eluea lõppu.

Seminar “IPC Day EMS 2020 – EMS and beyond” toimub ülekandena 7. detsembril kell 10-15.

Head Uudised GoodNews