1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinnasse kerkiv rohebüroo saab ronitaimkatte
Tallinnasse kerkiv rohebüroo saab ronitaimkatte

Tallinnasse kerkiv rohebüroo saab ronitaimkatte

Kinnisvaraarendaja Hepsor rajab Tallinnasse loomaaia külje alla rohelise mõtteviisi kontorihoone Grüne, mis lisaks mitmetele põnevatele keskkonnasäästlikele lahendustele saab ronitaimede katte.

Hepsori juhatuse liige Henri Laks ütles, et Grüne kontorihoonet võiks tegelikult pidada nii-öelda A+ energiaklassiga kontorihooneks. “Rohebüroo uuenduslikud tehnoloogilised lahendused säästavad keskkonda, hoiavad kontorite ülalpidamiskulud kontrolli all ning aitavad luua ka töötajatele parema töökeskkonna,” kinnitas Laks.

Ruumide kütmiseks ja ka jahutamiseks kasutatakse Grüne kontorihoones maapinna soojust, tark automaatika reguleerib anduritest lähtudes soojusenergia jaotust ja salvestamist läbi hoone vahelagede ning vajaduspõhine ventilatsioon töötab lähtuvalt inimeste arvust ja hoiab õhu värskena.

Samuti kogutakse ja taaskasutatakse taevast tulevat vihmavett ning päikesepaneelid hoone katusel hoiavad energiakulud madalamad. Üldaladel on valgustamiseks kasutusel ainult nutikad ja säästlikud LED-lahendused.

Hoone asub Haabersti-Mustamäe kergliiklustee ääres ning hoones on olemas kõik vajalik rattaga tööl käimiseks – sise- ja välisparkla jalgratastele ning riietus- ja pesuruumid.

Henri Laks lisas, et uue rohehoonega on peamine eesmärk luua igakülgselt inim- ja loodussõbralik töökeskkond, mis sobituks hästi ümbruskonna rohelusse. “Topeltfassaadi mööda üles kasvavad ronitaimed muudavad aga ka hoone enda sõna otseses mõttes roheliseks ning ajapikku vananedes muutub selle välimus järjest põnevamaks ja mitmekihilisemaks,” lisas Laks.

Hepsori arendatavas Grüne rohebüroos on neljal korrusel pinda kokku üle 4600 m2. Hoone on projekteerinud arhitektuuribüroo Molumba, ehitab Mitt & Perlebach.

Hepsor on Eesti esimene rohebüroohoonete arendaja, kelle eestvedamisel on valminud ka Tallinna senised ainsad rohebürood aadressil Järvevana 7b ja Sõpruse pst 157. “Mõlemad tehnoloogiliselt uuenduslikud, säästlikud ja hea töökeskkonnaga büroohooned olid juba valmimise hetkeks täielikult välja renditud,” kinnitas Laks, et huvi rohelise mõtteviisi majade vastu on järjest kasvav.

Head Uudised GoodNews