1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Tänasest on võimalik Eesti toidu veebilehel näha, kuidas valmivad tooted toidutööstuses
Tänasest on võimalik Eesti toidu veebilehel näha, kuidas valmivad tooted toidutööstuses

Tänasest on võimalik Eesti toidu veebilehel näha, kuidas valmivad tooted toidutööstuses

Tänasest kuni 7. novembrini on võimalik Eesti toidu veebilehel näha, kuidas valmivad meile tuntud tooted Eesti toidutööstusettevõtetes.

Osalevad tööstused valmistasid külastajatele mõeldes kuni 3-minutilised tootmist tutvustavad videoklipid, mis annavad hea ülevaate sellest, kuidas jõuab toit meie lauale.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul lasub Eesti toidutööstustel suur vastutus: hoida ja kasvatada elanike usaldust kohaliku toidu vastu. „Rohelepe ja keskkonnaalgatused heidavad tööstustele järjest katsumusi, mille ületamise teid ja võimalusi alles otsitakse. Usun, et avatus ja koostöö ainult suurendavad usaldust nii kohaliku toidutootja kui ka toidu enda suhtes,“ märkis maaeluminister.

Toiduliidu juht Sirje Potisepa kutsub avatud toidutööstuse nädalal kõiki ühinema virtuaalsete toidutuuridega. „Tuuri külastaja saab teada, kuidas jõuab piim toidupoe külmletti ja kompvek advendikalendrisse, kui kaugele eksporditakse meie limonaadi, jogurtit ja mune ning millised on viimased uuendused pakenditevallas. Loodan, et ettevõtmine tuletab inimestele meelde, kuivõrd tugeval vundamendil seisab Eesti toiduainetööstus,“ ütles Potisepp.

„Uuringud kinnitavad, et Eesti toit troonib Euroopas oma puhtuse ja kvaliteedi poolest ning Eesti põllumajandus on maailmas kõige keskkonnahoidlikumate seas,“ lisas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar. „Kui eelistame kodumaist kvaliteetset toitu, siis vähendame sellega nii oma keskkonnajalajälge kui ka toetame kohalike toidutootjate väärt tööd. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub tarbijaid avatud toidutööstuste nädalal lähemalt tutvuma meie oma toidu saamislooga.“

Tänavu avavad oma virtuaalsed uksed A Le Coq, Santa Maria, Gustav Cafe, Chocolala, Valio Eesti, Dava Foods Estonia, Eesti Leivatööstus, Saaremaa Delifood, Saku Õlletehas, Lunden Food, Scanola Baltic, Premia Tallinna Külmhoone, Liviko, Salvest, Farmi Piimatööstus, Tartu Mill, Hiiumaa Köök ja Pagar, Orkla Eesti, Saidafarm ja Remedy Way.

Mullu sai virtuaalselt külastada 18 toidu- ja joogitootjat, kelle köögipoolega käis tutvumas üle 30 000 huvilise.

Kuuendat korda toimuvat avatud toidutööstuste nädalat korraldab Maaeluministeerium koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga. Klippidega tutvumiseks vaata Eesti toidu veebilehte.

Nädala avaüritusel tutvustati muu hulgas värsket uuringut toidutööstuste konkurentsivõimest ja arenguperspektiividest.

Head Uudised GoodNews