1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartu kaasamiskärajate üritus toimub otseülekandena
Tartu kaasamiskärajate üritus toimub otseülekandena

Tartu kaasamiskärajate üritus toimub otseülekandena

Kaasamiskärajate sarja kümnes üritus toimub 30. märtsil otseülekandena Tartu linnavolikogu Facebooki-lehel ja on järelvaadatav.

Möödunud suvel edukalt alguse saanud linnakodanike kaasamisüritus keskendub seekord ettevõtlusele ja selle digitaliseerimisega seotud küsimustele. Linnakärajate külalised on Equa ja Afterone’i asutaja ja juht Tanel Joost ning Global Readeri asutaja ja tegevjuht Indrek Jaal. Indrek Jaal tutvustab digitaliseerimisvõimalusi ja Tanel Joost räägib, kuidas digitaliseerimine tema ettevõttes on toimunud.

Tartu linn on toetanud kohalikes tootmisettevõtetes digilahenduste elluviimist 2019. aasta kevadest. Toetust on saanud näiteks metalltoodete, meditsiinitarvikute, toiduainete, autotarvikute ja mööbli tootmisega tegelevad ettevõtted.

“Kui avalike teenuste digiteerimisel on Eesti Euroopas liider ja ületab Euroopa Liidu keskmist digitaalsete oskuste ja kodanike internetikasutuse poolest, siis ettevõtluses digitaalsete tehnoloogiate kasutamisel oleme sattunud mahajääjate hulka. Seetõttu oleme linnavolikogule otsustamiseks ette valmistanud eelnõu, millega soovime edaspidi digitoetust pakkuda lisaks töötleva tööstuse ettevõtetele ka ehituse, hulgi- ja jaekaubanduse, veonduse ja laonduse ning majutuse ja toitlustuse valdkonnas tegutsevatele ettevõtjatele,“ selgitas abilinnapea Raimond Tamm.

Kärajate eestvedaja, Tartu linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski lisas: „Kuigi Tartut tuntakse eelkõige ülikoolide linnana, siis on just siit saanud alguse Skype ja Fortumo. Siin tegutsevad Kodumaja ja Lasita Maja ning mitmed teised ettevõtted, tänu kellele on Tartus palju häid töökohti. Konkurentsivõime üks komponent on tänapäeval digitaliseerimine, automatiseerimine ja tootmise või teenuste efektiivsemaks muutmine. Linna pakutav tootmis- ja teenusettevõtete digitaliseerimise toetus on seega hea võimalus arendada Tartu ettevõtlust.”

Head Uudised GoodNews