1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Tartu Loomemajanduskeskuse edukaima alustaja tiitli sai Degritter
Tartu Loomemajanduskeskuse edukaima alustaja tiitli sai Degritter

Tartu Loomemajanduskeskuse edukaima alustaja tiitli sai Degritter

Konkursil „Parim ettevõtja 2019″ kinnitas Tartu Linnavalitsus edukaimaks alustajaks Tartu Loomemajanduskeskuses Degritter OÜ. Lisaks sai Degritter ka Luminori auhinna.

Degritter arendab ultraheliga vinüülplaate puhastavaid masinaid. Degritteri meeskonnast võib leida nii tarkvaraarendajaid, riistvarainsenere ning mehhatroonikuid. Põhimeeskonda kuuluvad Taniel Põld, Uku Püttsepp, Kalev Sild ja Jaanus Kalde.

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Kristiina Reidolvi sõnul sündis otsus, et valida Degritter Tartu Loomemajanduskeskuse edukaimaks alustajaks kiirelt ja konsensuslikult: “Degritter on Tartu Loomemajanduskeskuses läbi aegade kõige võimsam alustaja. Nad on paari aastaga teinud meeletu hüppe müügitulus, mis tuleb 99% ekspordist. Nende tähtsamad välisturud on USA, Aasia, Suurbritannia ja Saksamaa, kus neil on tänaseks juba 45 edasimüüjat. Nad oskavad edukalt kombineerida tootearenduses innovatsiooni ja väga head disaini. Degritteri meeskond koosneb väga andekatest, töökatest ja pühendunud inimestest.”

Toote “Degritter” arendus algas ettevõttel juba 2014. aastal ja pärast edukat Indiegogo kampaaniat 2018. aasta mais toodeti valmis 100 esimest vinüülipuhastajat. Tartu Loomemajanduskeskuse inkubatsiooniga liitus Degritter 2018. aastal. Müügiga alustati 2019 märtsis. Tänaseks müüakse väga paljudes riikides Degritteri vinüülplaatide puhastusmasinaid kas edasimüüjate kaudu või veebipoodides.

Varem on tiitli „Edukaim alustaja Sihtasutuses Tartu Loomemajanduskeskus“ saanud loomemajanduskeskuses tegutsenud ettevõtted Stencilit, Teenu, Taiga Film, LooLoo, Pimik ja Mikser Disain, Metallistuudio Kõu.

Tartu linn kasutas parimate ettevõtjate väljaselgitamisel alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile tähtajaks esitatud 2019. majandusaasta aruandeid. Kokku oli valimis 8839 ettevõtet, kellest 8773 olid kuni 50 töötajaga väikeettevõtted. Konkursil said osaleda ettevõtted, mille üks tegevuskoht asus Tartus.

Head Uudised GoodNews