1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartu teaduspargi mängudeinkubaator avas uue rahvusvahelise programmi
Tartu teaduspargi mängudeinkubaator avas uue rahvusvahelise programmi

Tartu teaduspargi mängudeinkubaator avas uue rahvusvahelise programmi

Tartu Teaduspargi uue mänguarendusega seotud ettevõtetele suunatud arendusprogrammi eesmärk on toetada neid rahvusvahelisele turule jõudmisel.

Osalejad kohtuvad esimest korda 25.-28. märtsini arendusnädalavahetusel, mis peetakse Covid-19 tõttu netis. Koostöös projekti Baltic Explorers partneritega Soomest, Rootsist ja Lätist ning kohalike valdkondlike ekspertidega valmistatakse tiimid ette Põhja-Ameerika ja Kagu-Aasia turgudele sisenemiseks. Osalejaks on oodatud tiimid, kes on kas hiljuti välja andnud või lähikuudel avaldamas uut mängu. Programmi „BE BIG” raames toimuvad erinevad koolitused ja mentorkohtumised. Tugevamad tiimid saavad osaleda ühisdelegatsioonides rahvusvahelistel messidel.

„Mänguarendajatele ei ole Eestis hetkel kahjuks väga palju sobivaid tugiteenuseid, seega on igasugune abi väga oodatud. Kui eelmise aasta viimases kvartalis kutsusime Tartu Loomemajanduskeskusega inkubatsiooniprogrammi päris algusjärgus meeskondi, siis sel korral on rõhk juba tegutsevatel ettevõtetel,” täpsustas Tartu Teaduspargi äriinkubaatori juht Hanna-Liis Remmelg.

Programmi saab kandideerida 20. veebruarini. Programm viiakse läbi Baltic Explorersi toel, mida rahastab EL INTERREG Kesk-Läänemere programm.

Tartu Teaduspark on juba kolm aastat erinevate programmide raames kohalikke mänguarendajaid toetanud. Eelmisel aastal väga edukalt avaldatud arvutimäng „Death and Taxes” on alguse saanud ja kasvanud Tartu Teaduspargi esimesest mänguinkubaatori lennust. Inkubaatori vilistlaste seas on ka eestikeelse sisuga hariduslike mängude platvormi arendav ALPA Kids, kes kasvas 2020. aastal 400%, ja hiljuti turule jõudnud Futuclass, kelle loodud mäng õpetab virtuaalreaalsuses põhikooli keemiat.

SA Tartu Teaduspark on juba 28 aastat tehnoloogia- ja teadusmahuka ettevõtluse kodu. Tartu Teaduspargi kui innovatsiooni tugistruktuuri missiooniks on teadus- ja tehnoloogiamahukate ettevõtete tekke, arendamise ning tegevuse toetamine, pakkudes infrastruktuuri- ja äriarendusteenust Tartu regioonis. Ränikvartali ärilinnaku 12 000 ruutmeetril tegutseb enam kui 70 edukat ettevõtet. Inkubaator S2B Launchpad ja vabakontor Tartu Ülikooli Delta ettevõtlusmajas on keskkond, kus tehnoloogiamahukad iduettevõtted saavad kogenud mentorite ja kogukonna toel kasvada rahvusvaheliselt edukateks ettevõteteks. Läbi erinevate tegevuste toetatakse ka mängu- ja kosmoseidufirmasid ning VKE-sid.

Head Uudised GoodNews