1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartu tervisetehnoloogia ettevõtted osalevad Dubai ärimessil
Tartu tervisetehnoloogia ettevõtted osalevad Dubai ärimessil

Tartu tervisetehnoloogia ettevõtted osalevad Dubai ärimessil

Neli Tartu tervisetehnoloogia ettevõtet osaleb sel nädalal Dubais toimuval rahvusvahelisel tervishoiumessil “Arab Health 2023”. Tartu linna esindavad EASi ühisstendil Icosagen AS, Bioatlas OÜ, Triumf Research OÜ ja Better Medicine.

Tegemist on olulise sammuga “Expo 2020 Dubai” maailmanäituse järel, et tutvustada lähemalt Tartu tervishoiu ökosüsteemi ning luua võimalusi ettevõtetele partnerlustehinguteks,” sõnas Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Roomer Tarajev. “Tänu esinduslikule osalemisele Dubai expol tuntakse Lähis-Idas järjest rohkem huvi Eesti ettevõtjate vastu ja seetõttu on Tartule oluline jätkata erinevate sektorite ekspordivõimekuse kasvu toetamist ka edaspidi.”

Tänu Tartu Ülikooli, Tartu Ülikooli Kliinikumi ja geenivaramu, Tartu Biotehnoloogia Pargi, startup ökosüsteemi ja Tartu linnavalitsuse koostööle on Tartus tekkinud toetav keskkond biotehnoloogia ja digitervise toodete ja teenuste arendamiseks. “Kindlasti on Tartu teadmistepõhine ettevõtluskeskkond koos kõigi Eesti digiriigi eelistega siinsetele ettevõtetele abiks ning pakub viljakat keskkonda, kus edukalt toimetada,” lisas Tarajev.

Tartu tervisetehnoloogia ettevõte Triumf Health laienemine Pärsia lahe piirkonda 2022. aastal algas tänu Tartu edukale külastusele Dubai expol, mis viis ettevõtte tegevjuhi Kadri Haljase kokku edasimüüjaga, kellega sõlmiti leping juba pool aastat hiljem. Haljase sõnul sobis vaimse tervise muredega tegelev mäng hästi regiooni, kus vaimse tervisega seotud teemad on põlu all ja kliinilise abini jõudmine raske.

30. jaanuarist 2. veebruarini toimuval tervishoiumessil “Arab Health 2023” osaleb nelja päeva jooksul üle 50 000 osaleja rohkem kui 70 riigist.

Head Uudised GoodNews