1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartukate Karlova paadisadam läheb Seto Line Reisidele
Tartukate Karlova paadisadam läheb Seto Line Reisidele

Tartukate Karlova paadisadam läheb Seto Line Reisidele

Foto: Seto Line Reisid
Foto: Seto Line Reisid

OÜ Seto Line Reisid kasutusse läheb vastvalminud Karlova paadisadam ja Atlantise paadisild.

„Uus paadisadam võimaldab pakkuda heal tasemel teenuseid nii Emajõel liiklejaile kui ka kaldal ajaveetjatele. See väärtustab Emajõge ja kutsub inimesi jõge ning kaldapealseid paremini kasutama. Kindlasti aitab uus sadamaala edendada Tartu sadamakultuuri,“ ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Sadama pidaja leidmiseks korraldatud pakkumisel osales kaheksa pakkujat, kellest parima pakkumuse esitas Seto Line Reisid OÜ, mille põhitegevuseks on huvireiside korraldamine Emajõel, Lämmijärvel, Peipsi järvel ja Värska lahel. Lepingu kohaselt hakkab osaühing maksma linnale üüri 7200 eurot aastas.

Sadama pidaja kasutusse antakse sadamahooned koos inventari ja sadama juurde kuuluva infrastruktuuriga. Sadama pidaja peab pakkuma kõiki sadamaseadusest tulenevaid väikesadama teenuseid, üürima paatidele kaikohti, tagama ujuvkai väljatõstmise laevatamisperioodi lõpul ja kai paigaldamise laevatamisperioodi alguses. Samuti tuleb sadama pidajal korraldada väikepaatide tasuline hoidmine talveperioodil ja pakkuda hooajaliselt ka autokaravani parkimise teenust.

Atlantise paadisilla kasutustingimused näevad ette veesõidukitele tasulise randumise ja hoiustamise korraldamise, heakorra- ja hooldusremonditööd, samuti ujuvkai väljatõstmise ja paigaldamise.

Tartu linnale kuuluv Rebase 18 asuv väikesadam koos selle juurde kuuluva infrastruktuuriga ehitati projekti “Majanduslikult ja keskkondlikult jätkusuutlik Peipsi järve piirkond” raames. Volikogu ettepanekul nimetati uus sadam Karlova Paadisadamaks.
Paadisadama ametlik avamine toimub 17. oktoobril.

Head Uudised GoodNews