1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. TEEME KOMPROMISSE I Haabersti linnaosavanem: selleks, et kriisist tulla tugevamana välja, tuleb leida kompromisse
TEEME KOMPROMISSE I Haabersti linnaosavanem: selleks, et kriisist tulla tugevamana välja, tuleb leida kompromisse

TEEME KOMPROMISSE I Haabersti linnaosavanem: selleks, et kriisist tulla tugevamana välja, tuleb leida kompromisse

Kaubanduskeskuste mures töötajad pöörduvad abi saamiseks ka linnaosavalitsuse poole, sest külastajateta lahti olevad poed triivivad majanduslike probleemide suunas.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kaubanduskeskused peaksid samuti üle minema kriisiaja töökorraldusele ja andma oma rentnikele enam kindlust homse osas. „Rentnike raske seis võib peagi peegelduda suletud poodides ja tööta inimestes,“ tõdes linnaosavanem, kelle hinnangul teevad kaubanduskeskused endale ja majandusele karuteene kui rentnike murest mööda vaadatakse.

Hanimägi sõnas, et võimaliku töökoha kaotuse ja keerulise olukorra tõttu kaubanduses pöördutakse abi saamiseks ka linnaosavalitsuse poole. Ta tunnustas juba tehtud otsuseid ning lisas, et mõistab kaubanduskeskuste põhjendusi ning ka arusaama, mille järgi käibe langus ei saa olla põhjuseks poe sulgemiseks, kuid eriolukorras tuleb mõelda paindlikele lahendustele ja tõhusale sisekommunikatsioonile.

„Selleks, et kriisist tulla tugevamana välja, tuleb leida kompromisse. Eelkõige tuleb aga keskustel rentnikega suhelda ja pakkuda mingitki lahendust, et rentnikel ning töötajatel säiliks motivatsioon ja arusaam oma tuleviku osas. See on oluline mitte ainult ühe ettevõtja, vaid kogu sektori jaoks,“ ütles Hanimägi, kes kutsus üles kriisi lõppedes kliendil eelistama Eesti tootjaid ja siin tegutsevaid inimesi, mitte tellima kaupa välismaalt.

Head Uudised GoodNews