1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tehnoloogiahiid paneb välja 30 miljonit ohtliku probleemi lahendamiseks
Tehnoloogiahiid paneb välja 30 miljonit ohtliku probleemi lahendamiseks

Tehnoloogiahiid paneb välja 30 miljonit ohtliku probleemi lahendamiseks

Foto: Pexels

IBM algatas koos partneritega läbi aegade suurima ja ambitsioonikaima katse kutsuda kokku idufirmasid, akadeemikuid ja arendajaid üle maailma, et üheskoos lahendada üht meie aja põletavamat sotsiaalset probleemi – kuidas looduskatastroofe ennetada, neile reageerida ja kuidas neist taastuda.

Pariisis toimunud VivaTech konverentsil kutsus IBMi president ja tegevjuht Ginni Rometty tehnoloogial põhinevaid tootmisharusid üles aitama koos ehitada helgemat tulevikku, lubades omalt poolt anda Call for Code nime kandva initsiatiivi raames kasutada IBMi tehnoloogia ja viie aasta jooksul 30 miljonit dollarit. Eesmärgiks on ühendada maailma eri paigust pärit arendajaid ning kasutada ära andme-, plokiahela ja pilvetehnoloogiaid, tehisintellekti ja asjade internet, et lahendada keerulisi sotsiaalseid probleeme.

Pariisis toimunud VivaTech konverentsil kutsus IBMi president ja tegevjuht Ginni Rometty tehnoloogial põhinevaid tootmisharusid üles aitama koos ehitada helgemat tulevikku.

Konkurss Call for Code kutsub üles arendajaid looma uusi rakendusi, mis aitaks kogukondi ja inimesi paremini looduskatastroofideks valmis olla. Nii võivad arendajad luua rakenduse, mis kasutab ilmastikuandmeid ja tarneahela infot, et saata apteekidele teavitus suurendamaks ravimite, pudelivee või muude toodete varusid sõltuvalt ennustatavatest ilmastikuoludest. Või siis võib rakendus prognoosida, millal ja mis piirkonnas on katastroofi mõju kõige suurem, et abivajajateni oleks aegsasti võimalik piisavas mahus päästemeeskondi viia.

Konkurss Call for Code kutsub üles arendajaid looma uusi rakendusi, mis aitaks kogukondi ja inimesi paremini looduskatastroofideks valmis olla.

IBMi viie aasta jooksul tehtav 30 miljoni dollari suurune investeering rahastab ligipääsu arendaja tööriistadele, tehnoloogiatele, tasuta koodile ja ekspertide poolsetele treeningutele. Võitjavõistkond teenib rahalise auhinna, ent ehk isegi olulisem preemia on ligipääs pikaajalisele toele, mis aitab viia idee prototüübist reaalse rakenduseni. See hõlmab jooksvat arendajate tuge läbi IBMi koostöö Linux Foundationiga.

Võitjavõistkond teenib rahalise auhinna ja saab pikaajalist tuge, mis aitab viia idee prototüübist reaalse rakenduseni.

Et tõsta Call for Code’i osas teadlikkust koordineerib IBM harivaid sündmusi, häkatone ja kogukonna toetust arendajatele enam kui 50 linnas üle maailma, sealhulgas Amsterdamis, Bengalurus, Berliinis, Delhis, Dubais, Londonis, New Yorkis, San Franciscos, Sao Paulos ja Tel Avivs.

Call for Code konkursil osalemiseks saavad arendajad juba praegu registreeruda aadressil callforcode.org. Projekte saab esitada üksikisikute või kuni viieliikmeliste tiimide poolt alates käesoleva aasta 18. juunist kuni 31. augustini. Kolmkümmend poolfinalisti valitakse välja septembris. Esinduslik žürii, kuhu kuuluvad mitmed maailma silmapaistvamad tehnoloogid, valib kolme finalisti seast lõpliku lahenduse. Võitja kuulutatakse välja käesoleva aasta oktoobris.

Head Uudised GoodNews