1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tehnoloogiamessil CES tutvustati uusi põnevaid uudistooteid
Tehnoloogiamessil CES tutvustati uusi põnevaid uudistooteid

Tehnoloogiamessil CES tutvustati uusi põnevaid uudistooteid

Jaanuaris aset leidnud CES tehnikamessil tutvustas elektroonikaettevõte LG hulganisti põnevaid uudistooteid, teiste seas täiustatud OLED telerid, robotid ja paljudes uuemates LG koduelektroonika seadmetes ka juba täna kasutusel olev ThinQ tehnoloogia. Valisime välja põnevamad uuendused, mis väärivad meie hinnangul eraldi tutvustamist.

Tehisintellekt ThinQ ja nutikas koduelektroonika

Pole saladus, et paljud tehnoloogiaettevõtted on hakanud arendama oma tehisintellekti (AI) tooteid. LG poolt sel aastal tutvustatud ThinQ AI tehnoloogias on kombineeritud hääl-, video-, ruumi- ja kehatuvastus ja masinõpe. Nimelt kogub ja analüüsib ThinQ võrguühenduse toel andmeid ning on nende põhjal võimeline ka õppima. Näiteks jälgib kliimaseade aja jooksul kasutaja harjumusi ja õpib selle põhjal iseseisvalt valima sobilikku temperatuuri. ThinQ tehnoloogia, mis viib targa kodu lahendused täiesti uuele tasemele, on juba kasutusel ka mitmetes uutes LG koduelektroonika seadmetes.

Esmakordselt CESil tutvustatud uued OLED ja SUPER UHD televiisorid, mis on samuti ThinQ tehnoloogiaga varustatud, oskavad vastu võtta ja reageerida sadadele häälkäsklustele nii oma enda kui ka kolmandate osapoolte pakutavate teenusplatvormide raames. Kasutaja peab käsklused puldi kaudu sisestama ja ThinQ on valmis sooritama erinevaid ülesandeid nii televiisori kui ka teiste ühendatud seadmetega nagu konditsioneerid, valgustus, tolmuimeja või audio. Lisaks on Dolby Atmos® audiosüsteem varustatud ka Google Assistant nutiabilisega.

Eestis on ThinQ lahendus juba mitmetel uuematel koduelektroonika seadmetel ja lähiajal võib oodata selle lisandumist ka tele- ja audiosüsteemidele.  Lisaks esitles LG uut, korraga kahte pesutsüklit võimaldavat, TwinWash pesumasinat ja selle rekordiliselt kiiret, 39-minutilist pesuprogrammi. Uued mudelid on lisandunud ka InstaView nutikate külmikute seeriasse.

Telerid filmifännidele ja premium klassi kõlarid

Tehisintellekti kõrval paistavad uued telekad silmad ka mitmete teiste innovaatiliste lahenduste ja edasiarendustega. Eriti saavad rõõmustada filmifännid, sest uued telekad toetavad kõiki populaarsemaid HDR formaate. Näiteks on LG OLED televiisorid nüüd varustatud α9 intelligent protsessoriga, mis lubab vaadata telepilti ka üha populaarsust koguva ja järjest enam arendatavas HFR formaadis. Uued Nano Cell SUPER UHD televiisorid, millel nüüd on α7 intelligent protsessor on sobilik HDR formaatide vaatamiseks.

Helitehnika maailmas oma kvaliteedi ja töökindluse poolest hinnatud Meridian Audiga koostöös sündinud uued lahendused väärivad tähelepanu nii täna kui ka tulevikus, sest plaanis on edasi arendada nii staatilisi kui ka juhtmevabu kõlareid. Tänavu CESil tutvustatud SK10Y audiosüsteemi üheks tugevuseks on just 3D tehnoloogia, tänu millele juhitakse heli ka lae kaudu kasutajani, lubades tunda end viibivat sündmuste keskel ja viies reaalsustaju seeläbi täiesti uuele tasemele. Audio poole pealt väärivad märkimist veel ka PK seeria uus kaaskantav kõlar, esimene ThinQ tehnoloogiaga varustatud kõlar ja kõik-ühes peokõlar, millel 1800W võimsusele lisavad särtsu DJ, karaoke ja valgustusega seotud lisafunktsioonid.  Kokkuvõtvalt iseloomustab kogu LG uut helitehnika seeriat premium klassi heli, koos laia valiku funktsioonide ja hoolikalt läbimõeldud kasutajamugavusega. Mitmed põnevad tooted jõuavad müügile ka Eestis.

CLOi seeria robotid ja hulganisti autasusid

Erilist tähelepanu pälvisid tänavuaastasel CESil ka CLOi seeria tooted, mille teeninduskontseptsiooni kuulub kolm eraldi robotit. Olles mõeldud kasutamiseks hotellides, lennujaamas ja kaubanduses aitavad need tulevikus hõlbustada klienditeenindajate tööd. Ettekandjarobot viib külalistele süüa ja juua, saatjarobot aitab külalisi pagasi või registreerimisega seotud toimingutel ja osturobot aitab poes kliente ostude sooritamise või tooteinfoga.

Ettevõttele rohkem kui 90 auhinda toonud 2018 aasta CES tehnikamess oli uudistoodete lõikes edukaim just AI OLED (C8) telekatele, InstaView ThinQ™ külmikule ja LG 4K UHD projektorile, mis pälvisid kõige rohkem auhindu.

Head Uudised GoodNews