1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Toyota vesinik-elektrisõiduk Mirai tegi Guinnessi rekordi
Toyota vesinik-elektrisõiduk Mirai tegi Guinnessi rekordi

Toyota vesinik-elektrisõiduk Mirai tegi Guinnessi rekordi

Toyota Mirai on ametlikult Guinnessi maailmarekordi omanik: vesinik-elektrisõiduk teenis auväärse tiitli kõige pikema vesinikkütusel tehtud sõidu eest vahepealse tankimiseta.

Rekordiline sõit tehti kahepäevasel Lõuna-California ringreisil. 1360-kilomeetri pikkusele sõidule eelnes ligi viis minutit vesinikkütuse tankimist. Vahemaa läbimisel oli ainsaks heiteks vesi.

“2016. aastal oli Toyota Mirai esimene jaemüügis pakutav vesinikkütusel põhinev sõiduk Põhja-Ameerikas. Nüüd aga oleme tunnistajaks uue põlvkonna Mirai rekordile, mis on järjepideva ja uuendusmeelse tehnoloogia arendamise tulemus ning tunnustus Toyota püüdlustele nullheitega vesiniktehnoloogia suunal,” lausus Toyota Motor Põhja-Ameerika asepresident Bob Carter.

Reisi jooksul kasutas Mirai 5,7 kilo vesinikku. Sõiduk ei eritanud grammigi CO2, samas kui tavapärane sisepõlemismootor oleks sama vahemaa läbimiseks paisanud õhku ligi 301 kilo CO2.

Mudeli nimi tähistab jaapani keeles “tulevikku” ja see iseloomustab ühtlasi ka Miraid ennast. Uus Mirai on osa Toyota elektritehnoloogia strateegiast, mis hõlmab hübriide ja elektrisõidukeid. Mirai on müügil Eestis.

Head Uudised GoodNews