1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tunnustus! ADM pälvis Unistuste Tööandja tiitli erasektori kategoorias
Tunnustus! ADM pälvis Unistuste Tööandja tiitli erasektori kategoorias

Tunnustus! ADM pälvis Unistuste Tööandja tiitli erasektori kategoorias

Digilahenduste agentuur ADM Interactive valiti Unistuste Tööandja konkursil parimaks erasektori ettevõtteks. Tunnustuse tõi läbimõeldud personalipoliitika, mille keskmes on iga töötaja rahulolu.

ADM Interactive on viimaste aastate jooksul kasvanud nii töötajate kui majandustulemuste poolest. Nüüdseks on ettevõttes arendus- ja infrastruktuuriüksuses üle 70 töötaja, kes loovad digitaalseid lahendusi erinevatele rahvusvahelistele ja kodumaistele klientidele nagu Coca-Cola, Hewlett-Packard, Amnesty Inernational, Toyota, Coop jt. Lisaks sellele tegutseb ADM aktiivselt Eesti start-up maastikul ja on osaline mitmes riiklikul tasemel olulises projektis rahandusministeeriumis, e-residentsuse programmi ning ka Smart-ID juures.

Ettevõtte kiire kasv on tinginud ka vajaduse uute töötajate hoogsa värbamise järgi, mis võib Eestis, aga eriti tehnoloogiasektoris üsna problemaatiline olla. ADM Interactive’i juhi Riho Pihelpuu sõnul on konkurentsitihedal tööjõuturul võimalik väga edukalt värvata, kui see on tööandja jaoks tõesti prioriteetne: „Hoolimata kiiresti kasvust on meie jaoks oluline tegeleda iga töötajaga personaalselt ja süsteemselt, sest ainult nii saame luua hästi kokkusobivaid tiime, kellel on hea koos töötada. Muidugi oleks lihtne delegeerida kõik töötajatega seotud tegevused personaliosakonnale ja juhtidelt nõuda aina paremaid majandustulemusi, kuid siis ei saaks me enam öelda, et meie prioriteet on töötajate heaolu.“

ADM investeerib pidevalt ka järelkasvu ning toetab töötajate ettevõtlikkust. Nii on igas ADMi tiimis alati praktikandid, kellele on määratud personaalne mentor jabuddy, ning ADMi grupis on ka idufirmade inkubaator Elevator Startups koos mentor-, koolitus-, tootearendus- ja investeerimisprogrammiga. Sarnaselt Google’iga on ettevõttes igakuised innovatsioonireeded, kus tiimid arendavad kõrvalprojekte, tegelevad R&D’ga või osalevad nii eriala sisestes kui ka välistes koolitusprogrammides. Ettevõttes on lisaks mentorprogrammile ka oma coach ja psühholoog, inimesi juhitakse tugevuste põhiselt ja soodustatakse nende igakülgset arengut.

„Igas tulevikule mõtlevas ettevõttes on juba ammu nii öelda hügieenitasemeks muutunud tervise-, spordi- ja muud toetused. Ainult nendest ei piisa, et inimesed saaks kasvada ja areneda ja seeläbi endale, ettevõttele ja Eesti majandusele suuremat lisaväärtust luua. Tööturg ja töötajate ootused on palju suuremad ja kiiresti muutunud. Kogu juhtkonnal tuleb pingutada ja teha konkreetseid, läbimõeldud ja mõõdetavaid tegevusi, mitte loota atraktiivsele boonuste süsteemile. Et selline lähenemine töötab, näitab nii Unistuste Tööandja tiitel kui ka meie kaks korda aastas läbiviidav põhjalik ja süstemaatiline töötaja rahulolu ja pühendumise (engagement) mõõdik,“ ütles Pihelpuu.

Foto: Pixabay

ADM Interactive pälvis eelmisel aastal Peresõbraliku tööandja kuldmärgise, samuti on ettevõtet tunnustatud tervist edendava ja vastutustundliku ettevõtte märgistega.

Head Uudised GoodNews