1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tunnustus! Levikom valis Telia “Aasta Koostööpartneriks”
Tunnustus! Levikom valis Telia “Aasta Koostööpartneriks”

Tunnustus! Levikom valis Telia “Aasta Koostööpartneriks”

Foto: Pixabay

Levikom andis 22. jaanuaril tiitli Aasta Koostööpartner 2017 üle Teliale, konkreetselt Telia grupi ettevõtetele Telia Eesti AS ja Telia Carrier Estonia OÜ.

Levikomi juhatuse esimehe Toomas Peeki sõnul oli möödunud aasta parima koostööpartneri valimine lihtne, kuna Telia on oluliselt kaasa aidanud Levikomi eesmärgi saavutamisele ülikiire interneti püsiühenduse viimisel madalatihedatesse linna- ja maapiirkondadesse üle Eesti. Telial oli oluline roll ka Levikomi üleriigilise ülekandevõrgu ja uue võrgukeskuse rajamisel, tagades Levikomile rahvusvahelise põhiühenduse. Samuti oli Telia üheks suurimaks mastide infrastruktuuri pakkujaks interneti tugijaamade paigaldamiseks.

Toomas Peeki sõnul on Telia panust Levikomi koostööpartnerina kvaliteetse ülikiire interneti püsiühenduse viimisel madaltihedatesse maa- ja linnapiirkondadesse raske ülehinnata. „Telia on ainus suurtest sideoperaatoritest, kes mõtles meiega kaasa ja suutis oma siseseid äriprotsesse kohandada selliselt, et Levikomi tugijaamade jaoks sobivate mastikohtade rajamine toimuks suure kliendinõudluse olukorras võimalikult kiiresti,“ täpsustas Levikomi juhatuse liige ja võrguüksuse direktor Erik Reinaru. „Paralleelse infrastruktuuri rajamine olemasoleva kõrvale on tihti väga aeganõudev ja majanduslikult ebamõistlik, mistõttu on operaatorite vaheline koostöö võrkude ja siderajatiste ühisel kasutamisel nii Eestis, kui ka maailmas väga laialt levinud.“ Lisaks pikaaegsele koostööle mastivõrkude kasutamisel, oli Telia Eesti AS-il eelmisel aastal oluline roll ka Levikomi uue võrgukeskuse ning üleriigilise ülekandevõrgu rajamisel. Telia varustab Levikomi ka paljude televisiooni sisendsignaalidega, mis võimaldas Levikomil paljude TV-kanalite osas üle minna HD-resolutsioonile. Regiooni juhtiv rahvusvaheliste võrguteenuste ja -lahenduste ettevõte Telia Carrier Estonia OÜ on nüüdsest oluliseks koostööpartneriks ka Levikomile, tagades uuel tasemel kvaliteetse ja varundatud 10 Gbit/s rahvusvahelise interneti põhiühenduse.

Toomas Peek rõhutas, et taoline operaatorite vaheline koostöö on oluline just praeguses olukorras, kus Eesti ühiskond otsib tehniliselt kaasaegset, majanduslikult mõistlikku ja võimalikult kiiret lahendust ülikiire internetiühenduse ja selle vahendusel pakutavate teenuste kättesaadavuse tagamiseks üleriigiliselt asukohast sõltumatult. „Me oleme Teliaga jaeturul tõsised konkurendid, aga ühiskonna ees seisvate oluliste probleemide lahendamisel suudame teha koostööd avalike eesmärkide nimel ilma riigi poolt toetust eeldamata,“ mainis Peek. Toomas Peek ütles ka, et ülikiire interneti üleriikliku kättesaadavuse võimalikult kiireks ja soodsaks tagamiseks on oluline ka olemasolevate sidevõrkude ja -rajatiste maksimaalne ärakasutamine ning erinevate sidelahenduste kombineerimine konkreetses asumis, mis tihti eeldab just erinevate operaatorite koostööd võrkude alal ning võimaldab saavutada olukorra, kus Eestis puuduvad turutõrke piirkonnad.

Head Uudised GoodNews