1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Üheksa Eesti ettevõtet osaleb Hiina suurimal toiduinnovatsioonimessil
Üheksa Eesti ettevõtet osaleb Hiina suurimal toiduinnovatsioonimessil

Üheksa Eesti ettevõtet osaleb Hiina suurimal toiduinnovatsioonimessil

EAS korraldas riikliku ühisstendi Shanghais toimuval toidu- ja joogisektori messil SIAL China.

Eesti ettevõtetest osalevad Balsnack International Holding, EBM Grupp, Revala, A. Le Coq, Saku Õlletehase AS, Heimtal Spirits, Distillirium, Haage Joogid ja Tanker Brewery.

„Hiina tarbija on aina enam huvitatud välismaistest kvaliteetsetest toodetest ja teenustest. Seega on praegu Eesti tootjate jaoks erakordselt hea hetk Hiina turule sisenemiseks,“ ütles EAS-i ettevõtluskeskuse juht Tanel Rebane ja lisas, et Hiina on EAS-il tugevalt fookuses.

Jäätisepulbrite tootmise ja müügiga tegeleva Revala müügijuhi Liisa Lepplaane sõnul osalesid nad SIAL-il ka mullu. „Praeguseks oleme leidnud edasimüüja. Messil soovime kohtuda olemasolevate klientidega ja tutvustada jäätiseid potentsiaalsetele äripartneritele. Me jõudsime eelmisel aastal messi innovatsioonikonkursil kümne finalisti hulka ja esitleme ka tänavu täiesti uut toodet. Oleme jäätisepulbrile lisanud kollageeni,“ rääkis Lepplaan.

Distilliriumi juhatuse liige Rene Kõrve rääkis, et nemad on Shanghais väljas viie erineva džinniga. „Meil on kindel soov hakata tooteid Aasiasse eksportima. Eesmärk on leida ärikontakte, olgu nendeks siis kohalikud distribuutorid, jaemüüjad, hotellid, restoranid või kohvikud,“ ütles Kõrve.

Käsitööõllesid tootva Tankeri jaoks on suurepärane aeg, et astuda uutele ja suurtele turgudele. Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela lausus, et äsja sai Jüris avatud uus, senisest ligi kaks korda suurem tehas, milles esimese siinse väikepruulijana hakatakse õlut klaaspudeli asemel villima plekkpurkidesse.

“Tegemiselt on märksa keskkonnasõbralikuma lähenemisega, kuna purkide materjal on korduvalt kasutatav. Ekspordi seisukohast on oluline, et purgis ei pääse hapnik ja UV-valgus tootele ligi ning toode säilib paremini. Purk on ka kergem, seega on nende transport võrreldes klaaspudelitega ligi poole efektiivsem,” märkis Tammela.

Lisaks messile toimub 15. mail Shanghais maaeluministri ja EAS-i vastuvõtt.

Messil osaleb üle 110 000 külastaja ja 4000 eksponendi.

Head Uudised GoodNews