1. Avaleht
  2. Toode
  3. Üks aastakümneid turul püsinud toidutoode pälvib Juubelikulla märgi
Üks aastakümneid turul püsinud toidutoode pälvib Juubelikulla märgi

Üks aastakümneid turul püsinud toidutoode pälvib Juubelikulla märgi

Üks aastakümneid turul püsinud toidutoode pälvib Juubelikulla märgiToiduliit omistab tänavuse Eesti Parima Toiduaine juubelikonkursi raames ühele vähemalt kakskümmend aastat turul püsinud tootele Juubelikulla aumärgi.

„Tunnustame oma konkursil alati uudistooteid, kuid tahame juubeli puhul teha kummarduse ka neile toodetele, mis juba aastakümneid meie toidulaual ja poelettidel olnud. Toote püsimine turul ja tarbijate lemmikute seas on vaat et suuremgi saavutus, kui põneva ja innovaatilise uudistoote edukas turuletulek. Seetõttu paneme ühele väärika ajalooga tootele sel korral välja eripreemia,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Iga toidutootja saab Juubelikulla tiitlile esitada ühe toote, mis on turul olnud katkematult, ilma ühegi vahepausita vähemalt kakskümmend aastat. Sealjuures ei mängi rolli toiduainet tootva ettevõttega toimunud muutused nagu üleminekud, liitumised jmt.

Konkursile esitatud toodete seast valib parima Toiduliidu juhtkogu, mille liikmed oma ettevõtte esitatud Juubelikulla kandidaadile häält anda ei saa.

„On tähtis, et Juubelikulla saaja otsustaks inimesed, kes oskavad väärtustada tööd, mida üks toidutootja peab tegema toote turulpüsimiseks ja tarbijate soosingu hoidmiseks aastakümnete vältel – meie juhtkogu liikmed on oma kauaaegse toidusektori töökogemusega suutelised kandma selle otsusega kaasnevat vastutust,“ kinnitas Potisepp.

Juubelikulla aumärgi saaja kuulutatakse välja Toiduliidu aastakonverentsil, mis toimub 22. aprillil Tallinnas. Konverentsil tehakse teatavaks ka tänavune Eesti Parim Toiduaine ning teised kuldmärkide pälvijad, samuti parimad piirkondlikud tooted ning kokkade, kaupmeeste, baarmenite ja meedia lemmikud. Lisaks kuulutatakse konverentsil välja selle aasta konkursi Rahva Lemmiku tiitli pälvija.

Täpsem info konkursi kohta SIIN!

Head Uudised GoodNews