1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Urmas Sõõrumaale kuuluv Forus Grupp ostab Tulika Takso äritegevuse Eestis
Urmas Sõõrumaale kuuluv Forus Grupp ostab Tulika Takso äritegevuse Eestis

Urmas Sõõrumaale kuuluv Forus Grupp ostab Tulika Takso äritegevuse Eestis

15. juunil Forus Grupi ja Tulika Grupi vahel allkirjastatud lepingu kohaselt saab Forus Grupp 100% ulatuses Tulika Takso omanikuks. Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. Enne tehingu lõplikku jõustumist peab tehingule heakskiidu andma konkurentsiamet.

Forus Grupi nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa: „Olen veendunud, et kvaliteetse ja professionaalse taksoteenuse järele on endiselt olemas arvestatav nõudlus. Forus Grupiga liitumisel lisame taksoteenustele turvalisusega seotud olulise faktori. See on miski, millest sõidujagamise platvormide kaudu teenust ostes on ehk seni enim puudust tuntud. On ju oluline teada, kes su lapsed kooli või treeningule viib ja olla kindel, et see kõik on usaldatud tuntud ja litsentseeritud professionaalidele.”

“Meil on juba täna Foruses igapäevaselt töös üle 200 teenindava sõiduki. Kui nüüd lisanduvad veel ligi 200 Tulika sõidukit ja professionaali, kes annavad meie äridele juurde olulise sünergia, siis koos on meil piisavalt oskuseid ja jõudu, mida saame arendada kliendile kasulikumaks ja paremaks uueks transporditeenuseks Eestis,” lisas ta. “Tulika Takso asutaja ja juht Mati Saar jätkab ettevõtte juhtimist juhatuse liikmena ka peale ettevõtte müüki ning teenuseid osutatakse edasi Tulika taksobrändide alt, milleks on Tulika Takso, Maksitakso, Tulika Premium, Airport Taxi ja Ratastoolitakso.“

Tulika Grupi juht Mati Saar kommenteeris: „Olen 25 aastat üles ehitanud Eesti juhtivat taksoteenuseid pakkuvat ettevõtet. Tänase tehingu valguses on mul kindel tunne, et Forus Grupp on innovaatiline ja tugev uus omanik, kes saab rakendada oma IT-võimekust ja arendab edasi meie digitaalset tellimuste keskkonda, Tulika 1200 mobiilirakendust.”

“Kindlasti on ka oluline, et nii Tulika kui ka Forus on mõlemad nn 24/7 teenindusettevõtted ja ühine mobiilsete liikuvusteenuste juhtimine ühisest kaasaegsest Foruse juhtimiskeskusest on kindlasti üks sünergiatest, mida oleme otsinud,“ lisas Saar.

Forus Grupp on  Eesti turul uus lähenemine kinnisvara teenindamisele: Forus haldab, hooldab ja valvab kinnisvara ühe tervikliku teenusena. Foruses töötab üle 1500 inimese. Foruse kaubamärk sündis USS Security Eesti, Securitas Eesti ja Ermeesia koondumisel ühiste väärtuste ja kaubamärgi alla 2021. aasta veebruaris.

Tulika Takso on Eesti suurim ja vanim taksofirma Eestis. Tulika taksobrändid on Tulika Takso, Maksitakso, Tulika Premium, Airport Taxi ja  Ratastoolitakso. Kasutusel on kuni kolmeaastased unuversaalkerega sõiduautod, mis mahutavad mugavalt lapsekäru või kolm suuremat kohvrit. Automarkidest on kasutusel Toyota Avensis, Toyota Proace’i väikebuss ja premium-teenuse osutamiseks E-klassi Mercedes-Benzi sõidukid. Alanud on üleminek Toyota Camry hübriidsõidukitele. Tulika takso autopargist moodustavad need hetkel ligi 50%.

Head Uudised GoodNews