1. Avaleht
  2. Äri
  3. USA elektroonikakomponentide ekspert Hanno Septer liitus Incapi meeskonnaga
USA elektroonikakomponentide ekspert Hanno Septer liitus Incapi meeskonnaga

USA elektroonikakomponentide ekspert Hanno Septer liitus Incapi meeskonnaga

Ligi 30 aastat USA elektroonikatööstushiiu Arrow elektroonikakomponentide Baltikumi haru juhtinud Hanno Septer liitus elektroonikatootmisettevõtte Incap meeskonnaga ning asub tegelema rahvusvahelise ettevõtte tarnete ja ostu strateegilise juhtimisega.

Incapi presidendi ja tegevjuhi Otto Puki sõnul on Septer meeskonnale suurepäraseks täienduseks, sest omab valdkonnas pikaajalist kogemust ning mõistab Incapi detsentraliseeritud ärimudeli vajadusi, sest on olnud ettevõtte Eesti tehase partneriks juba alates selle algusaegadest.

Foto: Incap

“See on Incapi jaoks suur võit, et oleme saanud Hanno näol endale elektroonikakomponentide valdkonnas erakordselt kogenud kolleegi, kes usub meie poolt kasutusele võetud detsentraliseeritud ärimudelisse, mõistab sellega kaasnevaid vajadusi ning on nõus töötama kogu rahvusvahelise grupi tasandil eesmärgiga arendada sünergiat meie üksuste vahel,” tunnustas Pukk Septerit. Tema sõnul loodab Incap edaspidi tänu Septeri liitumisele meeskonnaga veelgi paremaid võimalusi komponentidega seotud koostööde, läbirääkimiste ja väljakutsete lahendamise korral.

Foto: Incap

Hanno Septeri ülesandeks Incapis saab tarnete ja ostu strateegiline juhtimine kogu grupi rahvusvahelisel tasandil ja koostöös eri riikides paiknevate Incapi üksustega. Koos Incapi presidendi ja finantsjuhi meeskonnaga kuulub Septer ettevõtte peakontori meeskonda ning hakkab tegema igapäevaselt koostööd eri riikides paiknevate Incapi tehastega.

“Soovin kasutada oma seniseid kogemusi ja kontaktvõrgustikku parimal moel, et tekitada veelgi rohkem sünergiat Incapi korporatsioonis. Incap kasvab jõuliselt ja usun, et seda on võimalik elektroonikakomponentide ostu ja läbirääkimise korral nii nüüd kui edaspidi edukalt ära kasutada,” sõnas Septer.

Foto: Incap

Hanno Septer alustas tööstussektoris tööd 1993. aastal, kui tõi Eestisse USA päritolu rahvusvahelise korporatsiooni Arrow haru, mis tegeleb elektroonikakomponentide pakkumisega. Aastate jooksul täitis Septer ettevõttes mitmeid positsioone, alates müügiesindajast kuni müügidirektori ja tegevjuhini ning kasvatas ettevõtte regioonis suurimaks. Viimase viie aasta jooksul on Septer tegutsenud Arrow piirkondliku müügijuhina Eestis ja Baltikumis.

Septer on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis arvutite ja arvutivõrkude erialal ning läbinud eMBA kursused EBS-is. Ühtlasi on ta üheks Eesti Elektroonikatööstuse Liidu asutajaks ning osalenud sellest alates nii liidu juhatuse kui nüüd ka volikogu töös.

Foto: Incap

Sel nädalal alustas Septer tööd Incapis, mis rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub nii suurtele tööstustele kui ka alustavatele idufirmadele uusima tehnoloogia abil valmistatud elektroonikaseadmete lahendusi. Incapi poolt Eestis toodetud elektroonikat võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest. Incapis toodetud akupankade abil veab näiteks Eesti esimene hübriidreisilaev Tõll reisijaid Virtsu-Kuivastu liinil ning üsna pea lendab Kuressaares toodetud elektroonikaga kaamera NASA programmi raames Kuud uurima.

Foto: Incap
Head Uudised GoodNews