1. Avaleht
  2. Toode
  3. UUS ÄPP! Raamatute Netflix ehk uus äpp raamatusõpradele
UUS ÄPP! Raamatute Netflix ehk uus äpp raamatusõpradele

UUS ÄPP! Raamatute Netflix ehk uus äpp raamatusõpradele

Fabula on Eestis avatudJaanuaris alustas Eestis uus e-raamatute äpp Fabula, kus fikseeritud kuutasu eest saab lugeda nii palju, kui jaksate. Kes on kursis subscription-põhiste teenustega, siis „e-raamatute Spotify või Netflix” ütleb kõik.

Pakutakse eesti- ja muukeelseid raamatuid püsitellimusena ja võimalust osta ka üksiku teose lugemisõigus. Enam ei pea e-raamatuid alla laadima ega muretsema, kas Teie e-luger ühildub, vaid piisab nupuvajutusest, et lugeda kohe mobiilist või tahvlist.

Fabula rakendus inspireerib jagama loetu kohta arvustust, soovitust ja tsitaate ning loodab seeläbi eestlaste lugemust tõsta. Selle tarvis on sotsiaalsed funktsioonid, mis jagavad valitut kas Facebookis, Messengeris, Twitteris, SMS-i või e-maili teel.

Profiili tegemine on väga lihtne: e-maili, Facebooki või Twitteri kaudu. Peavalu arvetega ei ole, kuna maksed toimuvad automaatselt tänu (virtuaal)krediitkaardi, iTunesi või PayPali kontole. Lisaks saab lugeja ise reguleerida teksti suurust, stiili, joondust ning taustavärvi. Võimalik on lugeda ka öö- ja offline-režiimis, kui on soov e-sirvida näiteks lennukis või metsamajakeses. Olemas on automaatne järjehoidja ning lugeda saab korraga lausa neljast seadmest. Paljud äpi testijad on olnud üllatunud, et ekraanilt lugemine ei väsitagi silmi, kuna kõike saab seadistada enda eelistuste kohaselt.

Tihti inimesed ei tea, mida järgmisena lugeda või on raamat liiga kallis või pole aega külastada raamatupoodi. Nende probleemide lahendamiseks on kolm võimalust. Esiteks on Fabula äpis kategooriad soovitustega ja märksõnadega. Teiseks, kui jälgida Fabula Instagrami, Facebooki või Twitteri kontot, siis leiab iga päev põnevaid soovitusi toimetuselt, raamatuarvustajalt, jälgijatelt ning blogijatelt. Kolmandaks, püsitellimuse hind on isegi soodsam kui üksik e-raamat.

Paljude Eesti kirjastuste ja autorite jaoks on Fabula esimene katsetus e-raamatute ja püsitellimuse turul. Praegu on lugemiskeskkonnas saadaval sadu eestikeelseid raamatuid ja valik täieneb iga nädal. Lisaks pakutakse kuni jaanuari lõpuni ka järgmisele 100-le liitujale tänutäheks 30–50% soodamat kuutasu, mis kehtib lugejale lausa terve aasta, kui ta vahepeal tellimust ei tühista. Näiteks ühe kuu tellimus on ainult 5,71 eurot. Hea uudis on ka see, et kohe maksma ei pea, sest kuni 10% iga raamatu mahust on kasutajatele tasuta tutvumiseks.

Fabula tegutseb juba kaks aastat, 10-liikmelise meeskonnaga ning praegu veel 3 riigis: Eestis, Soomes ja Lätis. Valikus on 12 000 e-raamatut kuues keeles. Kokku on liitunud pea 70 kirjastust, kellest 23 on Eestist. Raamatute liitmine lugemiskeskkonnaga on kirjastusele ja autoritele tasuta, et pakkuda kõigile võrdset ja uudset võimalust raamatuid levitada.

Rakenduse saab laadida iOS-i või Androidi nutiseadmesse, külastades kodulehekülge www.fabula.im või App Store’i ja Google Play poodi. Kui juba kõike saab tänapäeval subscribida, siis miks mitte ka kirjandust ja emotsioone! Fabulaga on raamatud alati Teie taskus, ükskõik kus Te olete ja mida parajasti teete.

Head Uudised GoodNews