1. Avaleht
  2. Toode
  3. Vaata, millised tooted said Eesti Parima Toiduaine tiitli
Vaata, millised tooted said Eesti Parima Toiduaine tiitli

Vaata, millised tooted said Eesti Parima Toiduaine tiitli

M.V. Wool Marineeritud Angersäga – Parim kalatoode 2013
Foto: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Tänasel Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamisel otsustati välja anda kaks parima lihatoote hõbemärki – Talleggi jogurti fileešašlõkile ja Rakvere Lihakombinaadi lastegrillvorstile ploomidega lambasooles.

Lisaks pälvisid hõbemärgi puu- ja juurviljatoote eest Põltsamaa Felixi magusad kõrvitsakuubikud, parima kalatoote eest M.V. Wool marineeritud angersäga, parima kastme eest Põltsamaa Felixi mädarõikakaste ja parima valmistoidu eest Põltsamaa Felixi praekapsas porgandiga.

Konkurssi korraldava Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul oli tänane hindamispäev ääretult põnev. „Eriti pingeliseks kujunes lihatoodete kategooria, kus nii üldkomisjon kui ka kokkade komisjon otsustasid välja jagada esmakordselt konkursi ajaloos kaks hõbemärki, kuna ühte toodet teisele eelistada oli lihtsalt võimatu,“ ütles Potisepp. „Konkursitööde seas oli ka väga palju kõrge lihasisaldusega tooteid – järelikult on turg selleks positiivseks trendiks küps,“ sõnas ta.

Kokkade žürii hinnangud langesid täna pea kõikides kategooriates kokku üldkomisjoni lemmikutega, vaid parima puu- ja juurviljatoodete kategoorias eelistasid kokad Salvesti Meie Mari pohlamoosi.

Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel selgitatakse välja ka Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiktoote, meedia lemmiktoote, rahva lemmiktoote ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Head Uudised GoodNews