1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VÄGEV I Ligi miljon inimest hakkab lahendama koroonaviirusega seotud väljakutseid
VÄGEV I Ligi miljon inimest hakkab lahendama koroonaviirusega seotud väljakutseid

VÄGEV I Ligi miljon inimest hakkab lahendama koroonaviirusega seotud väljakutseid

Pipedrive asus esimese Eesti ettevõttena toetama 9.-12. aprillil toimuvat virtuaalset globaalset häkatoni The Global Hack, kus ligikaudu miljon inimest hakkab lahendama koroonaviirusega seotud väljakutseid. Ettevõtte tehnoloogiajuht Sergei Anikin valiti juhtima hariduse suunda, hakates nõustama ligikaudu 300 tiimi mentoreid üle kogu maailma.

Sergei Anikini sõnul tuli vaatamata keerulistele oludele otsus toetada ülemaailmset ettevõtmist kiiresti. “COVID-19 on globaalne mure, mis puudutab meid kõiki ning me peame selle vastu võitlema ühiselt. Me kõik tahame, et see kriis mööduks kiiresti ja nii väikeste tagajärgedega kui võimalik,” sõnas Anikin. “Ma olen veendunud, et 3300 rahvusvahelist häkatoni tiimi suudavad lihavõtete nädalavahetusel jõuda kreatiivsete lahendusteni, mis leevendavad sotsiaalseid ja majanduslikke probleeme, millega me täna ning ka pärast kriisi silmitsi seisame.”

Globaalsel häkatonil keskendutakse väljakutsetele 11 valdkonnas. Sergei Anikin hakkab juhtima harduse suuna tööd. “Kolme lapse isana võin öelda omast kogemusest, et koolide sulgemine on pannud väga keerulisse olukorda nii õpetajad, koolid, lapsed kui ka lapsevanemad, kes kõik peavad leidma lahendusi ja võimalusi koduõppe läbiviimiseks. Mul on hea meel anda oma panus tõhusate ja lihtsasti kasutatavate lahenduste arendamiseks, mis hõlbustavad uues normaalsuses õppimist ja õpetamist,” sõnas Anikin.

Lisaks Anikinile on end mentoritena üles andnud mitmed teised Pipedrive’i tippjuhid, teiste seas inseneeria asepresident Martti Kuldma ja tootearenduse asepresident Janis Rozenblats.

The Global Hack on 9.-12. aprillil toimuv ülemaailmne ettevõtmine, mille algatasid Garage 48, Accelerate Estonia, ja Guaana. Osalejate ülesandeks on 48 tunniga luua lahendused, mis aitaksid leevendada koroonaviirusega seotud probleeme. Auhinnafond parimatele ulatub üle 120 000 euro.

 

Head Uudised GoodNews