1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VÄIKETALUNIKE TOETUSEKS I Selver toetab hätta jäänud väiketalunikke
VÄIKETALUNIKE TOETUSEKS I Selver toetab hätta jäänud väiketalunikke

VÄIKETALUNIKE TOETUSEKS I Selver toetab hätta jäänud väiketalunikke

Selver võtab kiirendatud korras müügile väiketalunike toodangu, mida toodeti eelkõige kohvikutele, restoranidele ning hotellidele, mille tegevus on sisuliselt seiskunud.

„Lõviosa Eesti väiketalunike toodangust läks jaekaubandusest oluliselt väiksema nõudlusega HoReCa-sektorile ehk hotellidele, restoranidele ja catering-i teenust pakkuvatele ettevõtetele. Praeguses olukorras on see sektor aga üks suurimaid kannatajaid. Otsustasime seega ise talunike poole pöörduda ja teha ettepanek toidukauplustele sobivad tooted Selverisse müügile võtta,“ ütles AS-i Selveri juht Kristi Lomp.

Väiketalunike tootmismahud on klassikaliselt olnud nõnda väikesed, et üleriigiliselt tegutsevate jaekettide lettidel nende valik laialt esindatud pole. Tarnelepingu sõlmimiseks jaeketi ja tootja vahel on aga üheks olulisimaks eelduseks aastaringne varustamisvõimekus ning eelistatult korraga üle keti. „Praegune olukord on erandlik ja soovime vastu tulla ka väikese mahuga tootjatele, lisades tooteid sortimenti kasvõi osaliselt ja valitud kauplustesse,“ lisas Kristi Lomp.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu vahendusel on Selver astunud tänaseks kiirendatud läbirääkimistesse juba ligemale 50 talunikuga, kelle toodang rikastab lähinädalate jooksul Selveri kaubavalikut sajakonna uue kaubaartikliga.

„Tänases olukorras, kus peame toetama kõiki võimalusi kasutades kohalikke tootjaid ja peretalusid, on Selveri samm väiketalunikele abikäe andmisel väga tervitatav,“ ütleb Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats.

Kuna tegemist on väikeste mahtudega, ei saa Selver tagada kaupade saadavust üle keti. Samuti võib poodide valik, kus tooted müügil on, nõudluse kasvades või kahanedes vastavalt muutuda.

Et tarbijaid kodumaise tootja toetamisel abistada, varustab Selver kõik väiketalunike toodete hinnasildid rukkilille kandva tähisega. Tooteid leiab tootekategooriatele vastavate osakondade tavatoodete riiulitelt, paljud neist asuvad ka Selver Gurmee osakonnas.

Teiste väiketalunike kõrval on Selveri sortimenti lisandumas näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustud (Tallinnas T1, Viimsi, Kakumäe, Järve, Tondi, Torupilli ja Tartus Ringtee Selveris), Kalamatsi Meierei lehma- ja kitsepiimajuustud (Tallinnas Kadaka, Järve, Tondi, Torupilli, Pirita, Kakumäe, Rapla, Peetri, Viimsi, T1 ning Tartus Veeriku ja Ringtee Selveris), Rebaseonu leivad ja lihatooted (Tallinnas Kadaka, Järve, Tondi, Pirita; Tartus Ringtee ja Veeriku ning Saaremaal Saare Selveris) aga ka Minna Sahvri mõnusad maiused (saadaval Rapla ja Keila Selverites ning Tallinnas Järvel, Pirital, Kakumäel, Peetris, Viimsis ja T1-s). Nimekiri valikust on pidevalt täienemas.

Head Uudised GoodNews