1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. VIDEO I Air Baltic suurendab jätkusuutliku aviatsioonikütuse kasutamist
VIDEO I Air Baltic suurendab jätkusuutliku aviatsioonikütuse kasutamist

VIDEO I Air Baltic suurendab jätkusuutliku aviatsioonikütuse kasutamist

Air Baltic suurendas 2021. aastal jätkusuutliku aviatsioonikütuse (sustainable aviation fuel ehk SAF) kasutamist 20%.

28. detsembri lend Helsingist Riiga kasutas 37% ulatuses Neste MY Sustainable Aviation Fueli ja 63% ulatuses traditsioonilist aviatsiooni fossiilkütust. See oli Air Balticu kõige suurema SAF-proportsiooniga lend.

“Meie visiooniks on olla jätkusuutlik Euroopa lennundusettevõte. Meie Air Balticus usume, et SAF mängib kriitilist rolli selle eesmärgi saavutamisel ja tagab lennunduse tasakaalustatud tuleviku. Tänu jätkusuutlikule kütusele saab igaüks, kes lennundusega seotud, vähendada oma keskkonnajalajälge. Meie SAF-i kasutamise osakaal suureneb nii 2022. aastal kui ka edaspidi,” ütles lennukompanii juhatuse esimees Martin Gauss.

Neste MY Sustainable Aviation Fuel vähendab oma puhtal kujul ja toote kogu elutsüklit arvestades süsihappegaasi emissiooni kuni 80% võrreldes fossiilsete lennukikütuste kasutamisega.

“Neste on pühendunud sellele, et toetada lennundust selle kliimaeesmärkide saavutamisel. Oleme arendanud kiiresti kättesaadava lahenduse, mis on alati olemas ja tagab kohese lahenduse süsihappegaasi emissiooni vähendamiseks lennunduses. Kõik algatused kliimavaldkonnas on vajalikud ja iga samm oluline. Hea meelega toetame Air Balticut nende eesmärkide saavutamisel süsihappegaasi emissiooni vähendamisel,” sõnas Neste turundus– ja müügijuht Tuomas Kulola.

Hetkel kasutab lennukompanii 32 Airbus A220-300 lennukit, mis on maailmas kõige keskkonnasäästlikum kommertslennukimudel.

Head Uudised GoodNews