1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. VIDEO I Elo Sagor: Õppimise ja enesearengu jõud – edulugu ettevõtja ja investori teekonnast
VIDEO I Elo Sagor: Õppimise ja enesearengu jõud – edulugu ettevõtja ja investori teekonnast

VIDEO I Elo Sagor: Õppimise ja enesearengu jõud – edulugu ettevõtja ja investori teekonnast

Elo Sagor on inspireeriv ettevõtja ja investor, kelle elu juhib pühendumus, õppimishimu ja eneseareng. Ta on loonud eduka koristusfirma MinuTeenused ja astunud julgeid samme investeerimismaailmas. Elo sõnul on tema elu olnud täis pidevat õppimist ja isiklikku kasvu, mida ta ka oma edu võtmeks peab: “Lapsepõlves olin ma väga pühendunud. Kui ma midagi alustasin, siis viisin me selle alati ka lõpuni. Seda sama on vaja nii investeerimisel kui ka minu koristusfirma töös – viia asjad lõpuni.”

Lapsepõlves olin ma väga pühendunud. Kui ma midagi alustasin, siis viisin me selle alati ka lõpuni.

Elo Sagor. Foto: GoodNews, Karen Härms

Elo on ajastanud oma õpingud ajale, mil ta lapsed on olnud väikesed. Sellel ajal omandas ta teadmised personalitööst ja koristamisest, mis panid tugeva aluse tema ettevõtlikule edule. “Minu elutee on kulgenud pidevas õppimises – õppinud olen just siis, kui lapsed on olnud väikesed. See on olnud hea viis oma aega ära kasutada,” avaldab Elo, lisades, et just selline sihikindlus on aidanud tal saavutada elus oma eesmärke.

Minu elutee on kulgenud pidevas õppimises.

Ka koroonaajal, kui paljud seisid silmitsi ebakindluse ja muutustega, ei jäänud Elo käed rüppes istuma. Selle asemel otsustas ta sukelduda rahatarkuse õppimisse, mis viiski ta investeerimise juurde. “Hakkasin õppima rahatarkust ning tänaseks olen ma ka investor,” räägib Elo oma teekonnast finantsvabaduse poole. Elo jaoks on õppimine ja eneseareng olnud tema elu pöördepunktid, millele ehitab ta kogu oma karjääri ja ka tulevikuplaanid. Elo julgustab inimesi uskuma oma unistustesse ja võtma ette samme, et saavutada nii rahaline kui ka ajaline vabadus. Tema sõnul ei ole toetus, kogemuste või teadmiste puudumine takistuseks – oluline on leida enda ümber õige keskkond ja hakata tegutsema. “Ma olen kindel, et kui minust on saanud investor ja ettevõtja – inimesest, kellel ei olnud toetavat keskkonda, ei olnud kogemusi ega teadmisi – siis saad ka sina,”  julgustab Elo.

Ma olen kindel, et kui minust on saanud investor ja ettevõtja – inimesest, kellel ei olnud toetavat keskkonda, ei olnud kogemusi ega teadmisi – siis saad ka sina.

Ta rõhutab, et avatud meel ja julgus katsetada uusi ideid on edu saavutamisel kriitilise tähtsusega. “Ma proovin ja katsetan alati erinevaid asju. Ükski idee ei ole kehv, kui sa pole seda ära katsetanud,” ütleb ta. Tema sõnum on selge: ära karda oma unistusi ellu viia ja hakka tegutsema.

Elo Sagor. Foto: GoodNews, Karen Härms

Elo soovib inspireerida teisi, eriti Eestis ja maailmas tegutsevaid koristajaid, tundma oma töö üle uhkust. “Soovin, et nii Eestis kui ka kogu maailmas oleks koristajatel ametiuhkus, sest just koristajad on need, kes loovad meie ümber puhta keskkonna, ja puhtas keskkonnas tulevad ka sinul head ja puhtad mõtted,” märgib ta.

Soovin, et nii Eestis kui ka kogu maailmas oleks koristajatel ametiuhkus, sest just koristajad on need, kes loovad meie ümber puhta keskkonna, ja puhtas keskkonnas tulevad ka sinul head ja puhtad mõtted.

Elo Sagor on oma teekonnaga näidanud, et sihikindluse, õppimise ja julguse abil on võimalik luua nii isiklik kui ka professionaalne edu. Ta on elav näide sellest, kuidas igaüks, kes on valmis ennast arendama ja unistuste nimel tegutsema, võib saavutada märkimisväärseid tulemusi, sõltumata sellest, milline on nende alguspunkt.

Head Uudised GoodNews