1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VIIRUSE LEVIKU TÕKESTAMISEKS I CityBee: viiruse leviku tõkestamiseks desinfitseerime autosid igapäevaselt
VIIRUSE LEVIKU TÕKESTAMISEKS I CityBee: viiruse leviku tõkestamiseks desinfitseerime autosid igapäevaselt

VIIRUSE LEVIKU TÕKESTAMISEKS I CityBee: viiruse leviku tõkestamiseks desinfitseerime autosid igapäevaselt

Eestis kehtestatud eriolukorra ning COVID-19 viiruse laialdase leviku tõttu alustas sõidukijagamise ettevõte CityBee sõidukite igapäevast desinfitseerimist. Lisaks paigaldatakse autodesse desinfitseerimisvahendid ja -lapid ning ühekordsed kummikindad.

CityBee Eesti juhi Britta-Liisa Ait sõnul eelistavad paljud kodanikud praegu ühistranspordi asemel kasutada sõidukijagamise platvormi, sest see on efektiivseim transpordivahend viiruse vältimiseks.

„CityBee jaoks on oluline, et inimestel säiliks võimalus turvaliselt liikuda ka olukorras, kus liikumine on piiratud. Sõidukijagamine on alternatiiv ühistranspordile, kuna väheneb kontakt teiste inimestega ja seeläbi võimalus nakatuda,“ ütles Ait.

CityBee jälgib teenuse pakkumisel Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovitusi, et vältida viiruse edasist levikut ning on võtnud kasutusele selleks vajalikud ettevaatusabinõud.

„Oleme võtnud arvesse ekspertide hoiatusi ning lisaks tavapärasele autode puhastusele tegeleme aktiivselt ka sõidukite desinfitseerimisega,“ selgitas CityBee Eesti juht. Kõiki 286-te sõidukit desinfitseeritakse igapäevaselt. Sõidukite suure arvu tõttu puhastatakse neid etappidena, alustades enim kasutatavatest sõidukitest.

Britta-Liisa Ait kinnitas, et kõikidesse autodesse paigaldatakse desinfitseerimisvahendid ja -lapid ning ühekordsed kummikindad, et vältida viiruse levikut ja tagada teenuse ohutu kasutamine.

„Koroonaviiruse tõttu on õhus palju küsimärke ning ebakindlust, kuid antud meetmete kasutuselevõtt on vajalik, et tagada klientidele ohutu teenuse kasutamine ning minimeerida võimalikku nakatumist,“ kinnitas Ait.

Head Uudised GoodNews