1. Avaleht
  2. Toode
  3. VIIS TÄRNI! Renault Clio sai Euro NCAP-i testimisel kõrgeima hinnangu
VIIS TÄRNI! Renault Clio sai Euro NCAP-i testimisel kõrgeima hinnangu

VIIS TÄRNI! Renault Clio sai Euro NCAP-i testimisel kõrgeima hinnangu

Renault Clio sai Euro NCAP-i testimisel kõrgeima hinnangu ehk viis tärni. Parima võimaliku tulemusega sai uuest Cliost 22. Renault Grupi sõiduk, mis on maksimaalse tulemuse saavutanud. Viienda põlvkonna mudelit esitleti esmakordselt 2019. aasta Genfi autonäitusel ja müügile jõuab aasta teises pooles.

Uus Clio on ehitatud alliansi välja töötatud CMF-B modulaarsele platvormile, mis lõikab kasu ümber tehtud kere- ja istmete struktuurist. Turvavöö pingutid kohanevad kõigi reisijatega, olenemata nende suurusest või asetusest autos. Fix4sure tehnoloogia hoiab ära reisija istmes alla vajumise õnnetuse korral.

ISOFIX ja I-Size kinnitussüsteemidega turvatoolid sobivad nii esi- kui ka tagaistmetele. Parandatud on ka tagaistujate turvalisust külgkokkupõrke korral.

Clio turvavarustus on terviklik: 6 õhkpatja, ABS, kokkupõrkehoiatus- ja hädapidurdussüsteem ning tahavaatekaamera. Lisaks on Clio varustatud radariga, mis jälgib, et auto püsiks õiges reas. Samuti loeb see kiirusmärke ja hoiab vastavalt nendele õiget kiirust. Clio hoiatab, kui reisijatel pole turvavööd kinnitatud. Õnnetuse korral saadab Clio välja hädaabikõne. Hea nähtavuse tagavad LED-esituled. Pimedal ajal rakenduvad kaugtuled automaatselt vastavalt valgus- ning teeoludele.

Head Uudised GoodNews