1. Avaleht
  2. Äri
  3. Viking Line alustas uue lipulaeva Viking Glory piletimüüki
Viking Line alustas uue lipulaeva Viking Glory piletimüüki

Viking Line alustas uue lipulaeva Viking Glory piletimüüki

1. märtsist 2022 hakkab Turu-Mariehamni-Stockholmi liinil sõitma Viking Line’i laev Viking Glory, mille reise saab broneerida tänasest.

Hetkel valmimisjärgus Viking Gloryst saab üks maailma keskkonnasõbralikumaid laevu. Selle interjöörid projekteeris Rootsi arhitektuuribüroo Koncept, kes on varem teinud sisekujundused näiteks Marski hotellile Helsingis, Copperhill Mountain Lodge’i hotellile Åres ja Haymarket by Scandici hotellile Stockholmis. 2800 reisijat mahutavas laevas saab valida 922 kajuti seast 17 kategoorias, alates kõigi mugavustega väiksematest kajutitest kuni avarate perekajutite ja luksuslike sviitideni.

„Oleme loonud eri vajadustele vastavad ilusad, mugavad ja inspireerivad kajutid. Gloryl on meie laevastiku suurim merevaatega kajutite valik. Saarestikuteema kajastub nii laeva sisustuses kui ka kajuteid kaunistavates kunstiteostes,” ütles uue laeva intendant Stig Pernell.

Kajutites on teosed Ahvenamaa kunstnikult Jonas Wilénilt, kes on varem kujundanud hulga Ahvenamaa postmarke. Tema loomingut on eksponeeritud Põhjamaade ja kogu maailma kunstinäitustel. Wilén on tuntud kujundlike õlimaalide ning humoorika ja maalähedase stiili poolest.

„Mulle kui ahvenamaalasele ja sageli reisivale kunstnikule oli see ülesanne eriti südamelähedane. Minu maalid kujutavad eemalt vaadates saarestikumiljööd, kuid lähemal uurimisel võib neilt leida mitmeid üllatavaid detaile ja sümboolikat. Loodan, et minu kunst rõõmustab Viking Glory reisijaid,” sõnas Jonas Wilén.

Lisaks mugavale majutusele pakutakse laia restoranidevalikut maailmatasemel toiduelamuste saamiseks. Ka laeva restoranidesse saab kohti broneerida 1. septembrist.

Head Uudised GoodNews