1. Avaleht
  2. Majandus
  3. VÕITSID EESTLASED! Säästva energia võistlusel sai esikoha eestlaste arendus PolarSol
VÕITSID EESTLASED! Säästva energia võistlusel sai esikoha eestlaste arendus PolarSol

VÕITSID EESTLASED! Säästva energia võistlusel sai esikoha eestlaste arendus PolarSol

kickoff-winners-201620. septembril toimus Varssavis Euroopa energiavaldkonna innovaatori KIC InnoEnergy poolt korraldatud säästva energia ideede konkurss KICkoff, mille peaauhinna 10 000 eurot võitis eestlaste arendus PolarSol.

KICkoff võistluse finaalis avaldati tunnustust kõige tähelepanuväärsematele leiutajatele, idufirmadele ja ettevõtetele Kesk- ja Ida-Euroopas. Konkursil osalejad võistlesid peaauhinna nimel, milleks oli 10 000 eurot. Teise ja kolmanda koha auhinnad olid vastavalt 5000 ja 3000 eurot. Võitjaid ootab kõrgetasemeline mentorprogramm, ärimudeli hindamine ja võimalus liituda KIC InnoEnergy Highway® kiirendiga koos kuni 150 000 euro suuruse investeerimistoetusega.

Eestist sõitsid auhinda püüdma kaks finaali pääsenud ettevõtet: automatiseeritud tänavapuhastuse robot LeafBug, mida arendab tehnoloogiaettevõte Difi.Net ja PolarSol, mis on terviklik küttesüsteem maa-aluse unikaalse soojusvaheti, päikese veeküttepaneelide ja energiasalvestusüksusega. Peavõidu 10 000 eurot tõi koju PolarSol.

„Meil on ülimalt hea meel mõlema Eesti finalisti üle, kuid võit kinnitab, et Eestis on rohetehnoloogia valdkond tõusuteel ja olemasolevad ettevõtted tegelevad õigete probleemide lahendamisega. Kickoff võistlus ja selle raames toimunud konverents on meie ettevõtetele unikaalseks võimaluseks end tutvustada, luua kasulikke kontakte oma valdkonna tegijatega ning leida investoreid. Pean meie koostööd KickInno Energyga igati tulemuslikuks“ kommenteeris Teaduspargi Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Kaija Valdmaa.

Kickoff võistluse raames toimunud konverentsil astusid üles mainekad esinejad nagu Ameerika tehnoloogiaettevõtja Jason Saltzman, kes on ettevõtjate ja uuenduslike ideede algatajate ning suunajate kogukonna Alley NYC kaasasutaja ja innovatsioonistrateegia ettevõtte Intelligencr asutaja Paul Papadimitriou, kelle ekspertvaldkonnaks on kasvav digirevolutsioon ning selle mõju ettevõtetele.

Head Uudised GoodNews