1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Wise selgitas võistlusega “20 Under 20” Euroopa parimad noored ettevõtjad
Wise selgitas võistlusega “20 Under 20” Euroopa parimad noored ettevõtjad

Wise selgitas võistlusega “20 Under 20” Euroopa parimad noored ettevõtjad

Rahvusvaheline tehnoloogiaettevõte Wise selgitas võistluse “20 Under 20” abil välja Euroopa parimad noored ettevõtjad: esimest korda läks topeltvõit Rootsi.

Finaali jõudsid ettevõtlikud noored 12 riigist üle Euroopa, kelle silmapaistvate toodete ja lahenduste seast leiab nii haridusalast tuge pakkuvaid platvorme, noorte iseseisva elu alustamist toetavaid töö- ja reisiprogramme kui ka tehisintellektil põhineva varbamistööriista. Tugevat kasvutrendi näitab roheline mõtteviis ja jätkusuutlike lahenduste väljatöötamine. Näiteks leiab finalistide seast taaskasutusele keskenduva moelooja, loodussõbralike meigitoodete valmistaja ja kõrbepiirkondadesse mõeldud isemajandavate eluasemete tootja. Põnevaid toiduteemasid esindavad finaalis eestlaste maitsemett tootvad Meemehed ja kaunite eritellimusel valmivate tortide valmistaja Inglismaalt.

Parimad 16-19-aastased ettevõtjad valis välja investeerimis- ja ärimaailma tipptegijatest koosnev žürii, teiste seas Wise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus, Virgin Groupi looja Sir Richard Branson, Pariisi startup-linnaku juht Roxanne Varza, Euroopa Parlamendi liige Ondřej Kovařík ja Itaalia ingelinvestor Paola Bonomo.

Wise’i kaasasutaja ja žürii esimehe Taavet Hinrikuse sõnul on noorte ettevõtjate loovus ja sihikindlus tõeliselt imetlusväärne. “Äri edendamine rahvusvahelisel tasandil ei ole kerge. Noortel asutajatel võib olla keeruline leida õigeid inimesi, kellele sellel teekonnal toetuda. Meie soov on pakkuda säravatele talentidele praktilist mentorlust ja võimalust olla osa globaalsete innovaatorite võrgustikust – see on olulisim vara ettevõtluses. Ootan põnevusega, mida tulevik meie finalistidele toob.”

Võitjad Ida Johansson (18) ja Oliver Edholm (19) said auhinnaks 25 000 naela, et viia oma ettevõtted uuele tasemele. Ida ettevõte Turn Consulting arendab tehisintellekti abil Z-generatsiooni jaoks õiglase värbamise platvormi. Oliver, kes esmakordselt osales võistlusel 2019. aastal, arendab tehisintellektil põhinevat e-kaubandustööriista Depict. Lisaks anti välja ka eriauhindu parima haridusidu, roheidu ja sotsiaalse ettevõtte kategooriates.

Eestlastest jõudsid 20 võitja hulka Anita Algus digiõpilaspileti äpiga Konnekt ja Rasmus Susi käsitööna valmivat maitsemett tootva ettevõttega Meemehed.

Anita Algus: “20 hulka jõudmine näitab mulle ja kogu tiimile, et teeme õiget asja. Näha pärast nii mitmeid “ei-sid” ja läbikukkumisi, et sellised ettevõtjad nagu Taavet Hinrikus ja Sir Richard Branson meie ideesse usuvad, annab ainult hoogu juurde ja paneb tõeliselt silmad särama. Noorte ettevõtjate innustamine ja nende märkamine aitab kaasa suurte ideede levimisele ja annab võimaluse päriselt maailma muuta.”

Rasmus Susi: “Oleme väga tänulikud, et meie ideed ja tööd on märgatud ning et seda Wise’i võistlusel tunnustatakse. Meie missiooniks on väärindada eestimaist mett ja pakkuda suhkrurikastele maiustustele alternatiivi. Ettevõtjana tegutsema motiveerib meid janu uute väljakutsete järele ja soov saavutada tulevikus finantsvabadus. Kindlasti pole välistatud ka Meemeeste brändi viimine välismaale, aga esmalt võtame sihiks laieneda Eestis. Loodame, et motiveerime oma tegevusega ka teisi noori, sest ettevõtlus on lahe!”

Head Uudised GoodNews