1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Zaha Hadidi projekteeritaval Ülemiste terminalil on praegu üheksa nimevarianti
Zaha Hadidi projekteeritaval Ülemiste terminalil on praegu üheksa nimevarianti

Zaha Hadidi projekteeritaval Ülemiste terminalil on praegu üheksa nimevarianti

Žürii valis välja Ülemiste ühisterminali üheksa nimekandidaati, mille hulgast selgub võitja rahvahääletusel.

Nimevariandid, mille poolt saab hääletada 20. oktoobrini, on järgmised: Euroopa, Hansa, Hõbevalge, Hüpervaksal, Linda, Põhjavärava, Rävala, Tallinn-Suur, Ülemiste.

Maikuus kuulutas Rail Baltic Estonia koostöös Tallinna linnaplaneerimise ameti ja Tallinna nimekomisjoniga välja Ülemiste ühisterminali nimekonkursi, kuhu laekus 361 nimepakkumist.

„Meil on hea meel, et meile saadeti palju erinevaid ja põnevaid nimevariante. Kui esialgu oli plaanis leida rahvahääletusele vaid viis nime, leidsime tugevaid kandidaate tervelt üheksa. Žürii on eelvaliku teinud ja nüüd on aeg Eesti inimestel oma otsus langetada,“ lausus Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg.

Nimekonkursi võitja selgub oktoobri lõpus. Võitnud nime esitajale annab Rail Baltic Estonia auhinnaks 1000 eurot, teisele kohale 500 ja kolmandale 250 eurot.

Rail Baltica ühisterminali ehitamiseks korraldati 2019. aastal rahvusvaheline arhitektuurikonkurss, mille võitis Zaha Hadid Architectsi ja Esplani ühistöö. Terminali näol luuakse mitmekülgne transpordikeskus ja linnaruumi maamärk, mis integreerib äripindu, avalikke teenuseid ja arhitektuurilisi lahendusi. Avatud keskkond lubab ruumi ohtralt valgust. Projekti kõige väljakutsuvam osa saab olema terminali põhikorruse rajamine raudtee kohale. Terminali ja seda ümbritseva ala ehitushange on plaanis algatada lähema poolaasta jooksul. Terminal tahetakse valmis ehitada 2025. aasta lõpuks.

Rail Baltica võimaldab jõuda Tallinnast Riiga 1 tunni ja 42 minutiga. Trassil hakkavad liikuma ka regionaalrongid.

Head Uudised GoodNews