1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Zone alustas Läti ja Leedu domeenide registreerimist
Zone alustas Läti ja Leedu domeenide registreerimist

Zone alustas Läti ja Leedu domeenide registreerimist

Eesti suurim domeenide registreerija Zone Media käivitas täna Läti ja Leedu tippdomeenide registreerimise, mis võimaldab antud domeene senisest tunduvalt soodsamalt registreerida.

“Täna möödub 24 aastat päevast, mil Balti rahvad väljendasid oma vabadussoovi katkematus inimketis. Ligi veerandsajand hiljem oleme omavahel jätkuvalt ühendatud, aga nüüd juba fiiberoptiliste kaablitega. Lisaks seovad meid elavad majandussuhted, sest suur hulk Balti ettevõtteid tegutseb lisaks koduturule ka naabermaades ja märkimisväärne osa neist plaanib seda peagi teha. Naabrite lähemale toomiseks, sõlmisime sel suvel registrilepingud nii Läti kui ka Leedu tippdomeeni registritega ja toome tänasest nende riikide digitaalsed identiteedid Eesti ettevõtjatele otse koju kätte,” selgitas Zone Media arendusjuht Ardi Jürgens.

“Heale tavale vastavalt, oleme mõlemas tippdomeenis oma nime registreerimise protsessi ka automatiseerinud, mis tähendab kiiret registreerimist ja soodsamat domeeni registreerimise hinda. Hindadest rääkides, arvestasime et seniste edasimüügihindadega võrreldes muutub Eesti turul Balti domeeni registreerimine kuni 13 eurot odavamaks. Nii Lätis kui Leedus domeeni soovivale ettevõttele tähendab see tänu Zonele 20 euroni ulatuvat kokkuhoidu, mis iga lisadomeeniga muudkui kasvab,” lisas Jürgens.

Läti domeeni (.lv) registreerimine maksab Zones 17,88 ja Leedu domeeni (.lt) 11,88 eurot (hinnad sisaldavad käibemaksu).

Head Uudised GoodNews