Põltsamaa võõrustab tasuta maaettevõtluskonverentsi
31. märtsil toimub Põltsamaa kultuurikeskuses konverents “(Maa)ettevõtlus kui elustiil”.
Jõgevamaad tuntakse kui põllumajanduslikku piirkonda, kus lisaks traditsioonilisele viljakasvatusele ja piimatootmisele on Eesti sordiaretuse kodu. On ka rohkesti agaraid väikeettevõtjaid, kelle südameasjaks on kohaliku tooraine väärindamine. Täna, mil räägitakse üha enam kohalikust toidust, ostja ja tootja otsekontaktidest ning ütlusest „tunne oma tootjat”, tuleb hoida neid väärtusi, mis on maal tegutsevate ettevõtete arengu aluseks.
Maaettevõtlus annab tööd, aga see on ka elustiil. Kas ettevõtjal on kindlust jätkata? Kas ja millal anda oma ettevõttele lisaväärtust? Mis teeb ühe ettevõtte ainulaadseks? Korraldajad kutsuvad maal tegutsevaid põllumajandusettevõtjaid, toidutootjaid, aga ka teisi huvilisi kaasa mõtlema, kuidas maaettevõtlust väärtustada.
Konverentsi kava:
9.45 Kogunemine, hommikukohv
10.15 Tervitussõnad
10.30 Põllumajandustootjate võimalused tooraine väärindamiseks ja turustamiseks – Kerli Ats, Eestimaa Talupidajate Keskliit
11 Teekond kohalikust piimast eeposeni – Meelis Mõttus, Metsavenna talu
11.30 Sangaste rukkist Luuri-Jüri rammupätsini – Kadri Kopso, Kaarli talu
12 Lõuna
13 Annamõisa uus elu – Raul Terep, Meemeistrid
13.30 Maaettevõtluse võimalused mahepõllumajanduses Erto talu kogemustest – Margo Mansberg, Erto talu
14 Väiketootjalt restoranilauale
14.30 Paneeldiskussioon “Kas maaettevõtlus on ettevõtlus või elustiil?”, kokkuvõte päevast
15.30 Soovijatele Meemeistrite mesila külastus ja mee degusteerimine Annamõisas (kultuurikeskusest 8 km kaugusel Võhma suunas).
Päeva juhib Vahur Kukk. Konverentsile registreerimine toimub 27. märtsini. Konverentsil osalemine on tasuta.
Samal päeval toimub kultuurikeskuse fuajees Põltsamaa OTT õhtumüük.