1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Fusebox kaasas 2.5 miljonit eurot, et viia Eestis loodud energeetikatarkvara Euroopasse
Fusebox kaasas 2.5 miljonit eurot, et viia Eestis loodud energeetikatarkvara Euroopasse

Fusebox kaasas 2.5 miljonit eurot, et viia Eestis loodud energeetikatarkvara Euroopasse

Eesti tehnoloogiaettevõte Fusebox kaasas investeeringuna 2.5 miljonit eurot, millega plaanib oma elektritarbimise juhtimise tarkvaraga laieneda uutele turgudele. Investeeringud tulid Hollandi energiahiiult Eneco ning Poola suurimalt pangalt PKO.

“Oleme väga uhked oma viimase investeeringu üle Fusebox’i,” ütles Eneco Ventures’i investeerimisdirektor Robert Blom. “Meile avaldavad muljet selle ettevõtte senised saavutused ja oleme põnevil, et saame aidata neil siseneda Eneco põhiturgudele. Nõudlusele reageerimine on oluline vahend, et vältida võrgu ülekoormust  ja võimaldada taastuvenergia tootmist. Fusebox aitab seega meil saavutada eesmärke, mille oleme seadnud One Planeti ambitsioonikas plaanis olla 2035. aastaks kliimaneutraalne.“

Fuseboxi tegevjuht ja asutaja Tarvo Õng kommenteeris tehingut: „Meil on Eneco kaasamise üle väga hea meel. Juba esimesest kohtumisest oli aru saada, et jagame visiooni rohelisemast tulevikust. Investeeringuid plaanime kasutada oma meeskonna kasvatamiseks ning Lääne-Euroopa turule sisenemiseks tarkvara kui teenus (SaaS) lahendusena.”

Fusebox on välja töötanud täisautomaatse tarkvara, mis muudab ettevõtetest klientide elektritarbimise paindlikuks ja aitab balansseerida elektrivõrku. Tulemuseks saavad kliendid kuni 20% väiksemad elektriarved, hoiduvad tipuhinnaga tundidest, teenivad balansseerimisturult passiivset tulu ja nende CO2 emissioon väheneb keskmiseks 20 tonni võrra aastas.

  • Tasuta tarkvara pakub Fusebox tarbijatele kas otse või läbi erinevate teenuspakkujate tarkvara kui teenus (SaaS) lahendusena.
Head Uudised GoodNews